kontranews: Σαρωτικός ανασχηματισμός τον Σεπτέμβριο!

kontranews: Σαρωτικός ανασχηματισμός τον Σεπτέμβριο!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας kontranews, ΣΑΡΩΤΙΚΟ ανασχηματισμό με διεύρυνση προς τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς για τη συγκρότηση ενός ισχυρού κυβερνητικού σχήματος που θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή μετά τα Mνημόνια έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μετά την ιστορική συμφωνία με τα Σκόπια και την επίλυση της εκκρεμότητας για το δημόσιο χρέος ο Αλέξης Τσίπρας δίνει προτεραιότητα στην ανάληψη τολμηρών πρωτοβουλιών για την ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.Στην κατεύθυνση αυτή θα κινηθεί το ανανεωμένο και διευρυμένο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει μετά από σαρωτικό ανασχηματισμό που θα γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η πολιτική κεφαλαιοποίηση των μεγάλων επιτυχιών της κυβέρνησης και η μετωπική σύγκρουση με το μαύρο μέτωπο της Δεξιάς που επιδιώκει την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος αποτελούν στρατηγικές επιλογές.

Εξάλλου από τον Σεπτέμβριο ο χρόνος για την προσφυγή σε εκλογές θα μετράει αντίστροφα και το στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα είναι να προ-καλέσει ριζικές ανατροπές και μέσα από τηνανασύνθεση του πολιτικού τοπίου να αναδειχθεί και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη και ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα.Οι τριπλές εκλογές μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, ευρωεκλογές τον Μάιο και βουλευτικές μαζί με τις δημοτικές τον Οκτώβριο απαιτούν ένα σφικτό και ετοιμοπόλεμο κυβερνητικό σχήμα για ναυλοποιήσει μια σειρά από αποφάσεις που έχουν σχέση μετις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Η μείωση φόρων για τα μεσαία εισοδήματα και η ενίσχυση των χαμηλόμισθων και των μικροσυνταξιούχων βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες. Η νέα κυβέρνηση θα επιταχύνει τους ρυθμούς εκτέλεσης των δημοσίων έργων και θα προωθήσει όλα τα επενδυτικά προγράμματα για να μειωθεί η ανεργία που βρίσκεται στο20% δηλαδή οκτώ μονάδες λιγότερες από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο kontranews.gr


Σχολιάστε εδώ