Βάζει πλώρη και για άλλες συμφωνίες ο Κοτζιάς!

Βάζει πλώρη και για άλλες συμφωνίες ο Κοτζιάς!

Τα Σκόπια ήταν ο πρώτος σταθμός στον οδικό χάρτη που έχει σχεδιάσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για να δώσει λύσεις και σε άλλα εθνικά μας θέματα που χρόνια τώρα είναι ανοιχτά.

Το… ομολόγησε ο ίδιος στις… πανηγυρικές δηλώσεις του για τη συμφωνία με τους Σκοπιανούς, οι οποίοι πήραν πράγματα που ούτε καν φαντάζονταν λόγω των κόκκινων γραμμών που είχε βάλει και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου αλλά και ο Κώστας Καραμανλής, οι οποίοι δεν τις απογύμνωσαν. Αποκάλυψε ότι η Αλβανία είναι το επόμενο… γήπεδο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα τα βρει με τον Έντι Ράμα, όπως τα βρήκε και με τον Ζάεφ.

Και μετά σειρά έχει η Κύπρος, για την επόμενη μέρα της οποίας θεωρεί ότι έχει τη λύση, προφανώς με παραχωρήσεις στο ψευδοκράτος του Ερντογάν, που έχει φτάσει στο σημείο να απαιτεί μέχρι και εναλλασσόμενη Προεδρία. Με τις κόκκινες γραμμές να έχουν αποδυναμωθεί, όπως συνέβη και με τη συμφωνία με τα Σκόπια, όπου οι υποχωρήσεις ξεπέρασαν τις εθνικές θέσεις. Υπάρχει, όμως, και συνέχεια. Στους σχεδιασμούς του, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, είναι και η Μέση Ανατολή, που χρόνια αμέτρητα φλέγεται, με χιλιάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές. Πιστεύει ο Νίκος Κοτζιάς ότι μπορεί να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης. Θα πρόκειται για άλλη μία μεγάλη ελληνική επιτυχία…


Σχολιάστε εδώ