«Θέλετε λεφτά; Άμεσα αναδιάρθρωση…»

«Θέλετε λεφτά; Άμεσα αναδιάρθρωση…»

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Super League τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, στην οποία θα παρευρεθεί και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, θα κρίνει πάρα πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Βασικό θέμα έχει την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, την οποία ο ίδιος ο υφυπουργός προωθεί ώστε να ανάψει το πράσινο φως και να εισρεύσουν χρήματα από την ΕΡΤ. Και όπως διαμηνύει σε όλους τους τόνους, χωρίς αναδιάρθρωση, κρατικό χρήμα δεν πρόκειται να δοθεί.

Σε ό,τι αφορά τα δεδομένα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή, ο υφυπουργός Αθλητισμού φέρεται να εγκαταλείπει τις σκέψεις για μεταβατική χρονιά με 20 ομάδες στη Super League ώστε τη σεζόν 2019 – 2020 να πάμε στον βασικό στόχο, δηλαδή τρεις επαγγελματικές κατηγορίες (Super League 1, Super League 2, Football League), με 12 ομάδες έκαστη.

Το νέο σχέδιο που προτείνει έχει ως εξής: Η Super League της νέας περιόδου να έχει 16 ομάδες και μετά το πέρας της κανονικής περιόδου (30 αγωνιστικές) να διεξαχθούν πλέι οφ και πλέι άουτ. Θα μείνουν στο τέλος δέκα ομάδες συνολικά στη Super League και μαζί με τις δύο ομάδες που θα ανέβουν από τη Football League θα δημιουργήσουν τη Super League 1 της περιόδου 2019 – 2020. Τη Super League 2 (που θα έχει επίσης 12 ομάδες) θα αποτελέσουν οι έξι που θα υποβιβαστούν του χρόνου και άλλοι έξι από τη Football League. Η νέα Football League θα έχει επίσης 12 ομάδες τη σεζόν 2019 – 2020 με κάποιον τρόπο που θα βρεθεί.

Η αντιπρόταση του συνεταιρισμού, όπως εκφράστηκε από τον Βασίλη Γκαγκάτση και τον Χρήστο Δάρα, που συναντήθηκαν με τον Γιώργο Βασιλειάδη, είναι να υπάρξει μια πιο ήπια προσαρμογή, δηλαδή να πέσουν τη σεζόν 2018 – 2019 τέσσερις ομάδες και να ανέβουν δύο, ώστε το πρωτάθλημα της σεζόν 2019 – 2020 να γίνει με 14 ομάδες. Να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία και το 2020 για να φτάσουμε στον επιθυμητό αριθμό 12 το 2021.

Η πρόταση αυτή δεν βρίσκει σύμφωνο τον υφυπουργό Αθλητισμού, καθώς για να δώσει τα χρήματα από την ΕΡΤ επιθυμεί η αναδιάρθρωση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2019 – 2020.
Το δίλλημα λοιπόν είναι ξεκάθαρο προς τους παράγοντες των ομάδων. «Θέλετε λεφτά; Άμεσα αναδιάρθρωση. Αλλιώς καθίστε να κλαίτε τη μοίρα σας (όσες τουλάχιστον δεν έχετε τηλεοπτικό συμβόλαιο)».


Σχολιάστε εδώ