Στα αντίμετρα στηρίζουν τις ελπίδες τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στα αντίμετρα στηρίζουν τις ελπίδες τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

-Για να καλυφθούν οι απώλειες από τις περικοπές των συντάξεων και του αφορολογήτου

Σε δύσκολη καμπή βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, καθώς από τη μια η ψήφιση του πακέτου με τα προαπαιτούμενα, που επισφραγίζει τη σφαγή των συντάξεων, του αφορολογήτου κ.ά., και από την άλλη η συμφωνία για το Σκοπιανό οδηγούν σε εξαιρετικά δύσκολες ατραπούς και υποδαυλίζουν νευρικότητα και αναστάτωση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημαντική μερίδα βουλευτών του αρνείται επίμονα, παρά την ψήφιση, τη νέα περικοπή των συντάξεων, επαναφέροντας τη λογική των ισοδύναμων μέτρων για να «κλείσει το όλο θέμα». Κλίμα που φαίνεται να συντηρείται και από συνεχείς επισημάνσεις κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων ότι μετά τον Αύγουστο, που θα λήξει το πρόγραμμα, θα πάρει πάνω του το θέμα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα επιχειρήσει να το επαναδιαπραγματευτεί με τους δανειστές, με όπλα την υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας, τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και γενικά τους βελτιωμένους οικονομικούς δείκτες.

«Και μόνο μια χρονική μετάθεση 6-8 μηνών στην περικοπή των συντάξεων να πετύχει ο Αλέξης Τσίπρας, θα μας δώσει μια μεγάλη πολιτική ανάσα και θα βελτιώσει τις σχέσεις μας με τον κόσμο», υπογράμμιζαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ποντάρουν και στα λεγόμενα αντίμετρα (ύψους 3,5 δισ.) που θα ξεδιπλώσει η κυβέρνηση με την εφαρμογή των σκληρών μέτρων (αν τελικά εφαρμοστούν). Βεβαίως, εκτιμούν ότι τα αντίμετρα δεν είναι ούτε καν ασπιρίνη, και ειδικά η περιβόητη 13η σύνταξη, που θα καταβληθεί άπαξ.

Μάλιστα, λένε χαρακτηριστικά ότι παροχές και ταξίματα έκαναν πολλές κυβερνήσεις στα τελειώματα της θητείας τους, αλλά στο τέλος δεν απέφυγαν την ήττα. «Να αναστρέψουμε πλήρως το πολιτικό κλίμα με παροχές αυτού του είδους δεν μπορούμε, όμως αν κάτι δώσουμε τουλάχιστον, ο κόσμος θα αρχίσει να μας ακούει πάλι», σημείωναν κάποιοι βουλευτές.


Σχολιάστε εδώ