Σαμαράς: Η κυβέρνηση Τσίπρα νομιμοποιεί τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων – Ένας απλός yesman καταλήξατε

Σαμαράς: Η κυβέρνηση Τσίπρα νομιμοποιεί τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων – Ένας απλός yesman καταλήξατε

Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα.

Μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός είπε:

“Εγώ πολέμησα για το σκοπιανό, εσείς τα δώσατε όλα. Χωρίς στήριξη από τη Βουλή και χωρίς τη στήριξη του υπουργικού σας συμβουλίου ή του κυβερνητικού σας εταίρου. Με ανύπαρκτη νομιμοποίηση και μηδενική σχεδόν συναίνεση. Με συκοφαντείτε ή ως πολύ αδιάλλακτο ή ως πολύ υποχωρητικό. Τι ισχύει από τα δύο; Η απόφαση των πολιτικών αρχηγών το 1992 έλεγε πως η Ελλάδα δεν θα αναγνωρίσει τα Σκόπια με σύνθετο ή παράγωγο όνομα. Ειπώθηκε ότι δήθεν δεν αντέδρασα όταν έσκασε ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας.

Υποστήριζα από τότε πως το όνομα είναι όχημα αλυτρωτισμού. Τις ενστάσεις μας για τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων τις δέχτηκε και ο ΟΗΕ από το 1993. Ποτέ δεν έχει μπει στον ΟΗΕ χώρα με προσωρινό όνομα. Αυτό το είχε καταλάβει η διεθνής κοινότητα από το 1993. Αυτή η πλευρά (ΣΥΡΙΖΑ) δεν το κατάλαβε ποτέ. Μέσα στη φούρια σας έχετε γίνει σκοπιανότεροι των Σκοπιανών. Δεν νομιμοποιήσαμε ποτέ τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων.

Είναι αυτό ακριβώς που κάνει τώρα η κυβέρνηση Τσίπρα. Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ πήγαινε στα Σκόπια και διαδήλωνε με τους Σκοπιανούς για να αναγνωριστεί η χώρα ως σκέτο Μακεδονία. Και διαδηλώνατε με το κόμμα των εθνικιστών του Μπρουέφσκι και του Ιβάνοφ. Η συμφωνία που φέρνετε τώρα αναγνωρίζει και μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Κάτι που κανένας πολιτικός δεν διανοήθηκε να κάνει στο παρελθόν. Δεν είναι τυχαίο ότι η Βουλγαρία εξέφρασε τους φόβους της ώστε να μην υπάρξουν αλλαγές συνόρων στο μέλλον.

Είναι θέμα χρόνου για να αναβιώσουν όλοι οι αλυτρωτισμοί. Με το άρθρο 6 θα απαγορευτούν ακόμη και τα συλλαλητήρια για το μακεδονικό. Δεσμεύετε την Ελλάδα για την ευρωπαϊκή ένταξη των Σκοπίων, όπως και για το θέμα της μόλυνσης του Αξιού, κάτι για το οποίο οι γείτονές μας κωφεύουν. Αναγνωρίζετε μια μακεδονική γλώσσα που είναι ιδίωμα μιας ήδη αναγνωρισμένης γλώσσας και μία μακεδονική εθνότητα.

Στην ουσία αναγνωρίζετε ένα έκτρωμα. Η συμφωνία αυτή είτε δεν θα αντέξει είτε θα προκαλέσει εκρήξεις. Αλλά αποσταθεροποιείτε την Ελλάδα και στο εσωτερικό. Να θυμάστε όμως, ότι το κλείσατε το θέμα προσωρινά, και ανοίξατε χειρότερα προβλήματα. Εσείς κύριε Τσίπρα δεν γίνατε φιλοδυτικός ξαφνικά. Ένας απλός yesman καταλήξατε.

Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Πέραν της Νέας Δημοκρατίας και εμένα, τώρα βρίζετε και τον ελληνικό λαό που λέει ότι η Μακεδονία είναι ελληνική. Ακόμα και ο κύριος Κουτσούμπας του ΚΚΕ σας είπε ότι η συμφωνία που φέρνεται κρατάει ανοιχτό τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων. Οκ. Τσίπρας θα πάει αύριο με το στυλό που του δίνει ο κ Καμμένος να υπογράψει γελώντας ειρωνικά μία συμφωνία κυνική”.

ΠΗΓΗ: kontranews.gr


Σχολιάστε εδώ