Ανοχύρωτη πόλη έχει γίνει η χώρα

Ανοχύρωτη πόλη έχει γίνει η χώρα

-Καταγγέλλει ο Μητσοτάκης

Με «σημαία» τα θέματα δημόσιας ασφάλειας θα πορευτεί προς τις εκλογές ο Κυρ. Μητσοτάκης και, βάσει σχεδίου, θα αξιοποιήσει πολιτικά τα κλιμακούμενα κρούσματα ανομίας και παραβατικότητας που λαμβάνουν χώρα σε ολόκληρη την επικράτεια. Αφενός θα καταγγείλει την αδυναμία ή ανικανότητα της κυβέρνησης να αποκαταστήσει το κλίμα ασφάλειας στην κοινωνία και αφετέρου θα υπογραμμίσει σε κάθε ευκαιρία την αποφασιστικότητά του να θέσει τέρμα στα φαινόμενα και να επιβάλει στη χώρα «τον νόμο και την τάξη».


 Θα επιβάλουμε την τάξη όταν γίνουμε κυβέρνηση


Στη Νέα Δημοκρατία προτίθενται να δώσουν έμφαση στα ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας των πολιτών, καθώς θεωρούν ότι αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης. Ειδικά δε όσον αφορά τις διάφορες ομάδες («Ρουβίκωνας», αντιεξουσιαστές κ.ά.), τη δράση των οποίων η κυβέρνηση -κατά τη Νέα Δημοκρατία πάντα- είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει να σταματήσει. Στο πλαίσιο της στρατηγικής που έχουν καταστρώσει στην Πειραιώς, στο στόχαστρο θα μπει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, θέλοντας να επισημάνουν ότι η «αδράνεια» των Αρχών δεν οφείλεται στον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό, αλλά οι ευθύνες φτάνουν ψηλά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η χώρα μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε ανοχύρωτη πολιτεία. Βρίσκεται σε διαρκή κατάσταση πολιορκίας από κλοπές, από ληστείες , από φόνους», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Κάλεσε δε την κυβέρνηση «να λύσει τα χέρια της Αστυνομίας για να διαλύσει τους γνωστούς θύλακες ανομίας και εγκληματικότητας».


 Eίναι και πρωθυπουργός της βίας και της ανομίας


Μιλώντας δε στη συνεδρίαση των τομεαρχών κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ανέχεται προκλητικά τη δράση αναρχικών παρακρατικών ομάδων» και πως «έχει παραδώσει ολόκληρες γειτονιές σε συμμορίες». Έβαλε μάλιστα στο κάδρο των ευθυνών και τον πρωθυπουργό: «Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι μόνον πρωθυπουργός των φόρων και των ψεμάτων, είναι και πρωθυπουργός της βίας και της ανομίας».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά και σε όσα συμβαίνουν στην περιοχή των Εξαρχείων και τόνισε την απόφασή του να «επιβάλει την τάξη» όταν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Απέφυγε πάντως να επαναλάβει παλαιότερη δήλωσή του, που είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις αλλά και επικριτικά σχόλια, ότι… σε έναν μήνα θα καθαρίσει τα Εξάρχεια


Σχολιάστε εδώ