Προσωπικά βιλαέτια

Προσωπικά βιλαέτια

Στους Αγίους Σαράντα επρόκειτο να γίνει χθες η 10η Γενική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας Ομόνοια, όπου μετά την παραίτηση του προέδρου της οργάνωσης Λεωνίδα Παππά θα τεθούν υποψηφιότητες για τη νέα ηγεσία. Ο Φρέντι Μπελερής, πρόεδρος της Ομόνοιας Χειμάρρας, ήταν το φαβορί, αλλά τελικά δεν θα είναι υποψήφιος, ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει στο εσωτερικό της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Υποψήφιοι θα είναι τρεις: Ο Δημοσθένης Ζιούλης από το Δέλβινο, κάτοικος Αθηνών, ο Άλκης Πούλης, που ήταν υποψήφιος και στην προηγούμενη συνδιάσκεψη, κατάγεται από τη Δρόπολη και κατοικεί στα Ιωάννινα, ενώ έχει διατελέσει και υφυπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, εκπροσωπώντας το ΚΕΑΔ στη συγκυβέρνηση με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014. Θεωρείται επίσης βέβαιη η υποψηφιότητα του Βασίλη Κάγιου από τους Αγίους Σαράντα. Ο κ. Κάγιος στη προηγούμενη συνδιάσκεψη είχε κερδίσει στον πρώτο γύρο με 152 ψήφους έναντι 148 του Λ. Παππά και 67 του Πούλη. Στον δεύτερο γύρο όμως νικητής είχε αναδειχθεί ο Παππάς με 190 ψήφους έναντι 170 του Κάγιου.

Και οι τρεις υποψήφιοι έχουν τις «ευλογίες» του Βαγγέλη Ντούλε, προέδρου του ΚΕΑΔ, που κινεί τα νήματα στην Ομόνοια. Αν και το εύκολο πάντοτε στον χώρο της μειονότητας είναι να πέφτει η ευθύνη σε συγκεκριμένα πρόσωπα για τη δυσάρεστη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική μειονότητα από άποψη πολιτικής εκπροσώπησης, είναι προφανές ότι η ηγεσία του ΚΕΑΔ χρησιμοποιεί την Ομόνοια και κατ’ επέκταση την οντότητα της ελληνικής μειονότητας για εξυπηρέτηση κυρίως προσωπικών στόχων, εντείνοντας, φυσικά, τα αδιέξοδα.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ