Παγιδευμένοι στο Ψέμα

Παγιδευμένοι στο Ψέμα


Συγγραφέας
Ευαγγελία Κελαϊδή


Φένια και Άκης!

Όταν αποφάσισε να εκδικηθεί τον άντρα που οδήγησε την αδελφή της στην παραφροσύνη, δεν πίστευε πως σύντομα θα βρισκόταν αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής της!
Όταν την προσέλαβε στην εταιρία του, δεν θα μπορούσε να γνωρίζει τους λόγους που την οδήγησαν εκεί. Πολύ περισσότερο δε, δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως θα έφτανε να αγαπάει και να μισεί την ίδια γυναίκα, το ίδιο λεπτό!
Η γνωριμία τους προμελετημένη! Το πάθος που ξυπνά μέσα τους απρόσμενο! Ο έρωτάς τους καταιγιστικός, τα συναισθήματά τους φωτιά που απειλούν να τους κάψουν. Μυστικά, λάθη, ψέματα και εφιάλτες από το παρελθόν, απειλούν την ήδη εύθραυστη σχέση τους.
Οι δυο τους βρίσκονται Παγιδευμένοι στο Ψέμα.
Θα καταφέρει ο έρωτας τους να επιβιώσει;
Η αγάπη τους θα φανεί αρκετά δυνατή για να συνεχίσουν να είναι μαζί ή θα αφήσουν τα λάθη να τους χωρίσουν για πάντα;

 

Απόσπασμα βιβλίου

Βρήκε τη νεαρή κοπέλα να κάθεται στην πολυθρόνα μπροστά απ’ το παράθυρο. Είχε αδυνατίσει κι άλλο. Οι αγαπημένες της πιτζάμες έδειχναν τόσο μεγάλες πάνω της. Τα μαλλιά της άτονα και λαδωμένα, πιασμένα σε μια χαλαρή κοτσίδα. Πόσο άψυχα φαίνονταν τα μάτια της. Το στόμα της μια ίσια γραμμή. Αγέλαστη, χωρίς σημάδια ζωής πάνω της.
Δεν άντεχε το θέαμα της άλλοτε όμορφης και ζωντανής Μυρσίνης, που τώρα είχε μετατραπεί σε ένα αποστεωμένο σώμα. Τίποτα δεν θύμιζε εκείνη. Της μίλησε, αλλά δεν φάνηκε να την ακούει. Πλησίασε και γονάτισε μπροστά της. Έπιασε το χέρι της και το χάιδεψε.
«Μυρσινάκι μου, εγώ είμαι, η Φένια. Τι κάνεις; Μας έχεις λείψεις, ‘μικιό’. Πότε θα βγεις από εκεί μέσα; Γύρνα κοντά μας, καρδιά μου. Δεν αντέχω να σε βλέπω έτσι. Γύρνα να δεις τον Ορφέα μας που ερωτεύτηκε. Ναι, ερωτεύτηκε και να δεις πόσο ευτυχισμένος είναι. Την κοπέλα τη λένε Ιωάννα. Είναι πολύ όμορφη και γλυκιά. Είμαι σίγουρη ότι μόλις τη γνωρίσεις, θα τη λατρέψεις. Κι εκείνη όμως θα λατρέψει εσένα. Κι εγώ καλά είμαι. Ξέρεις κι εμένα μου αρέσει κάποιος. Ίσως τον ξέρεις. Άκη τον λένε» είπε και περίμενε μια αντίδραση από εκείνη. Το μόνο που πρόσεξε ήταν ένα γρήγορο πετάρισμα των βλεφάρων της.
«Τι έγινε, κορίτσι μου, τον ξέρεις τον Άκη;» να σου πάλι το πετάρισμα.
«Μυρσίνη μου, ο Άκης σε έβλαψε;» καμία αντίδραση.
Μάλλον ιδέα μου ήταν, σκέφτηκε και συνέχισε να της μιλάει για την καθημερινότητά της και τη δουλειά στην εταιρεία. Πέρασε έτσι πάνω από μια ώρα, μέχρι που οι νοσηλεύτριες την ενημέρωσαν πως θα έπρεπε να φύγει. Ήταν η ώρα για το μπάνιο της και στη συνέχεια θα σέρβιραν για να φάει. Αποχαιρέτησε την αδελφή της και αποχώρησε.
Οι νοσηλεύτριες ξέντυσαν το κορίτσι και το βοήθησαν να μπει στην μπανιερά. Η μια απ’ αυτές έπλενε την ασθενή και η άλλη πήγε να βρει καθαρά ρούχα.
«Βάσω, έλα λίγο» φώναξε έξω απ’ το μπάνιο, η νοσοκόμα.
«Τι θέλεις;» ρώτησε η δεύτερη που έριχνε νερό ξεπλένοντας τα σαπούνια απ’ τη Μυρσίνη.
«Δεν βρίσκω καθαρά εσώρουχα. Έλα λίγο σε παρακαλώ να με βοηθήσεις»  ζήτησε πάλι η πρώτη κοπέλα και η δεύτερη έκλεισε τη βρύση και βγήκε απ’ το μπάνιο.
«Εκείνος…»  μουρμούρισε η Μυρσίνη με φωνή που έσβησε, αλλά κανείς δεν την άκουσε κι εκείνη βυθίστηκε ξανά στο λήθαργο….

Μια γυναίκα, ένα δίλημμα!… Ένας άντρας, δυο πρόσωπα!… Ένας έρωτας καταιγιστικός!
Οι ήρωες βρίσκονται “Παγιδευμένοι στο Ψέμα”, άραγε θα βρουν τον δρόμο για τη λύτρωση ή θα αφήσουν την αγάπη τους να χαθεί για πάντα;


Είπαν για το βιβλίο

“Εξαιρετική δομή χαρακτήρων και πλοκή. Ανατροπές που σε οδηγούν σε διαφορετικά συμπεράσματα κάθε φορά. Ήρωες σου γεννούν αντικρουόμενα συναισθήματα, που άλλους τους αγαπάς, άλλους τους συμπονάς και άλλους τους αντιπαθείς με την πρώτη ματιά!”
-Roula Karampourniotou- vivliopareas.blogspot.com (18/6/18)

“Η Ευαγγελία Κελαϊδή στην πρώτη της εκδοτική προσπάθεια μας χαρίζει ένα αισθηματικό μυθιστόρημα με ίντριγκες και ψέματα. Η τρυφερή ματιά και η ρομαντική διάθεση της συγγραφέως είναι παρούσες σε όλη την ανάγνωση της ιστορίας. Αγγίζει ψυχολογικά θέματα και ευαίσθητα ζητήματα. Οι κρίσεις πανικού, η κατάθλιψη, η ψυχολογική μετάπτωση, μετά από ερωτική απογοήτευση, το σύνδρομο μετατραυματικού στρες, μετά από απώλεια ή προδοσία, η συναισθηματική και σωματική κακοποίηση είναι ψυχικές διαταραχές που βιώνουν πολλοί συνάνθρωποι μας. Η προσέγγιση και οι περιγραφές των συγκεκριμένων σκηνών όπως και η βοήθεια για κάθε περίπτωση, γίνεται με πολύ προσοχή και σεβασμό από την συγγραφέα.”
-MARIA TSIAKALOU- vivlioaromata.blogspot.com (29/6/18)


Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ευαγγελία Κελαϊδή, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι μια σύγχρονη γυναίκα, εργαζόμενη, σύζυγος και μητέρα. Ρομαντική και ονειροπόλα από τα παιδικά της χρόνια, αρέσκεται να δημιουργεί ιστορίες, μέσα από τις οποίες βλέπει τη ζωή σε μια άλλη διάσταση. Η αγάπη της για τη συγγραφή ξεκινάει από παλιά και καθοδηγεί το νου της σε ταξιδιάρικα μονοπάτια. Το μυαλό πλάθει εικόνες που γίνονται λέξεις και αποτυπώνονται στο χαρτί.
Το έργο της με τίτλο “Παγιδευμένοι στο ψέμα” κέρδισε στον παγκόσμιο διαγωνισμό Wattys 2016, λαμβάνοντας το βραβείο “Εθιστικό Ανάγνωσμα”.

Facebook: https://www.facebook.com/evaggeliakelaidi/?fref=mentions
Wattpad:  https://www.wattpad.com/user/evaggeliaks


ΕΚΔΟΣΕΙΣ MARADEL BOOKS

Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία, Μυθιστόρημα
ISBN-13: 978-618-82654-6-2

Δείτε το trailer

 


Σχολιάστε εδώ