Αν φύγει το ΔΝΤ, να πάρει μαζί του και τις μειώσεις στις συντάξεις και στο αφορολόγητο

Αν φύγει το ΔΝΤ, να πάρει μαζί του και τις μειώσεις στις συντάξεις και στο αφορολόγητο

Τα είπαν χύμα στον Τσακαλώτο

-Ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας ότι ήταν δική του απαίτηση
-Μπαίνει φόρος στον ηλεκτρονικό τζόγο – Καιρός ήταν…

Όσο κι αν προσπάθησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος να αποφύγει τη συζήτηση για την περικοπή των συ­ντάξεων κατά 18% με το καλημέρα του 2019 και τη μείωση του αφορολογήτου στη σύσκεψη με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, αντί της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που είχαν ζητήσει 36 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Φίλης και άλλοι από την ομάδα των «53», δεν τα κατάφερε.

Σκοπός τους ήταν να μεταφέρουν στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό τις αντιδράσεις του κόσμου και το πολιτικό κόστος που θα έχει η κυβέρνηση αν επιμείνει σε αυτές τις περικοπές, στη σφαγή, όπως αποκαλούν τις μειώσεις οι συνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι, πριν αρχίσει η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Για να μην πουν μετά ότι δεν ήξεραν…

Πάνω από 12 βουλευτές επικε­ντρώθηκαν στην τοποθέτησή τους στις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει για την κοινωνία η μείωση των συντάξεων και του αφορολογήτου, επισημαίνοντας ότι από τη στιγμή που, όπως λέγεται μέχρι τώρα, δεν θα μείνει το ΔΝΤ μετά τη λήξη τον Αύγουστο του Μνημονίου / προγράμματος, δεν μπορεί να ισχύσουν οι περικοπές. Δεδομένου ότι ήταν αποκλειστικά δική του απαίτηση, προϋπόθεση για να παραμείνει στο πρόγραμμα. Από τη στιγμή, όμως, που έχει πει δημόσια ότι θα φύγει, θα πρέπει να πάρει μαζί του και τα δύο αυτά μέτρα, που φτωχαίνουν τους συνταξιούχους και έναν μεγάλο αριθμό πολιτών, που με τη μείωση του αφορολογήτου θα πληρώσει φόρο ενώ μέχρι τώρα δεν πλήρωνε.

Απάντηση για την αγωνία που εξέφρασαν οι βουλευτές δεν πήραν από τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος είπε ότι όλα αυτά θα μπουν στη συζήτηση που αρχίζει αυτή την εβδομάδα, αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσει αν το ΔΝΤ φεύγει ή μένει, ή παραμένει ως… τεχνικός σύμβουλος, με τις περικοπές όμως να ισχύουν.

Φόρος στον τζόγο στο διαδίκτυο
Ένα άλλο θέμα που από καιρό ήταν στα υπόψη και συζητήθηκε ήταν η φορολόγηση του ηλεκτρονικού τζόγου, που όλα αυτά τα χρόνια δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο, όταν ο ΟΠΑΠ καταβάλλει στην Εφορία πάνω από 600 εκατ. ευρώ.

Όπως ειπώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών, σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο που θα προβλέπει τη φορολόγηση του ηλεκτρονικού τζόγου, με τους γνωρίζοντες να επισημαίνουν ότι στο διαδίκτυο παίζονται πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ.


Σχολιάστε εδώ