Τετραπλές εκλογές: Ευρωεκλογές, βουλευτικές, δημοτικές και περιφερειακές
-Ποια είναι τα χαρτιά του Τσίπρα, που θεωρεί ότι θα είναι και πάλι ο νικητής
-Πιστεύει ότι θα έχουν καταλαγιάσει οι αντιδράσεις για τη μείωση των συντάξεων και τη συμφωνία για το Σκοπιανό
-Οι κινήσεις στο εσωτερικό μέτωπο
Δύο μήνες έχουν αποκλεισθεί από τους σχεδιασμούς του Μαξίμου και βασικά από την ατζέντα του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του.
Είναι ο φετινός Οκτώβρης και ο επόμενος, που είναι κοντά στη λήξη της τετραετίας. Και έχουν βάση οι εκτιμήσεις τους.
Δύο μήνες μετά τον φετινό Οκτώβρη, με το ξημέρωμα του 2019, θα πετσοκοπούν κατά 18% οι συντάξεις, και οι εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι ψηφίζουν. Μέχρι τον Μάιο, όμως, η κυβέρνηση ελπίζει να έχουν καταλαγιάσει οι αντιδράσεις. Όπως και εκείνες που θα προκληθούν από τη «λύση» του Σκοπιανού.
Επίσης, αν στήνονταν κάλπες τον Οκτώβρη του 2019, που λήγει η θητεία της κυβέρνησης, οι ψηφοφόροι θα λειτουργούσαν με άλλο σκεπτικό, κοιτάζοντας τι αφήνουν πίσω τους τα Μνημόνια, αν βελτιώθηκε το επίπεδο της ζωής τους, αν τα παιδιά τους βρήκαν δουλειά κ.λπ., όπως και αν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ τα εθνικά μας θέματα είδαν καλύτερες μέρες.
Βέβαια, στην ηγεσία της κυβέρνησης εκτιμούν ότι ο δικός τους κόσμος είναι θετικός στη συμφωνία που έχουν καταλήξει για το θέμα των Σκοπίων, συν το ότι δεν υπήρχε μεγάλη συμμετοχή στις αντιδράσεις, και επομένως θεωρούν ότι δεν θα έχουν απώλειες. Με το σκεπτικό αυτό, σύμφωνα με έγκυρες κυβερνητικές πηγές, η ηγεσία προσανατολίζεται σε τετραπλές κάλπες στις 26 Μαΐου του 2019, δεδομένου ότι για την ημερομηνία αυτή έχουν κλειδώσει οι ευρωεκλογές, που θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μαζί με τις ευρωεκλογές, ο ελληνικός λαός θα ψηφίσει και για την εκλογή βουλευτών, δημάρχων και περιφερειαρχών. Και ήδη στην κυβέρνηση και στο κόμμα έχουν αρχίσει να δουλεύουν σε αυτό το πλάνο.
Προς μια υπερ-τάση στο κόμμα
Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχουν αρχίσει διεργασίες στο κόμμα με κύρια στόχευση την ενοποίηση όλων των τάσεων σε μια… υπερ-τάση. Δηλαδή, των «προεδρικών» με τους «53», την «Ενωτική Κίνηση», την «Πλατφόρμα», τους «ΠΑΣΟΚογενείς» κ.λπ.
Μόνο που μέχρι αυτή την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοια διάθεση και έχουν αρχίσει τα παζάρια για θέσεις κ.λπ.