Το 30% του εισοδήματός τους έχασαν οι δημόσιοι υπάλληλοι!

Το 30% του εισοδήματός τους έχασαν οι δημόσιοι υπάλληλοι!

-Η αξιολόγηση να μην οδηγεί σε απόλυση του υπαλλήλου

Αποκαλυπτικός ήταν ο νέος πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωάννης Πάιδας για τις απώλειες των δημοσίων υπαλλήλων από τη στιγμή που μπήκε η χώρα στα δεσμά των δανειστών – Μνημονίων.

«Την τελευταία οκταετία και ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των δημοσιονομικών περιορισμών, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποστεί μια δραματική μείωση των εισοδημάτων τους, η οποία αν μετρηθεί σε όρους αγοραστικής δύναμης φτάνει σχεδόν το 30%», δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, επισημαίνοντας ότι ανατράπηκαν οι οικογενειακοί σχεδιασμοί των συναδέλφων του (προγραμματισμός, δάνεια κ.λπ.) και επήλθε μια βίαιη προσαρμογή στη νέα οικονομική κατάσταση, με πολλά αρνητικά αποτελέσματα.

Αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης, ο κ. Ιωάννης Πάιδας σημείωσε: «Δεν δεχόμαστε αξιολόγηση από κομματικούς εγκάθετους και προϊσταμένους που έχουν να κριθούν 6 έως 8 χρόνια.
Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί και η άμεση κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24 Α του Ν. 4369/2016).

Η ΑΔΕΔΥ είναι υπέρ μιας αξιολόγησης – αποτίμησης του έργου των δημοσίων υπηρεσιών και των δημοσίων υπαλλήλων η οποία δε θα είναι τιμωρητική και δεν θα συνδέεται με τη βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη. Θα λαμβάνεται υπόψη για την επιλογή στελεχών στο Δημόσιο.

Η αξιολόγηση δεν θα οδηγεί στην απόλυση του υπαλλήλου, αλλά θα οδηγεί στη βελτίωση των ικανοτήτων του μέσω της διαδικασίας επιμόρφωσης. Στόχος της αξιολόγησης την οποία εμείς προτείνουμε είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη, μέσω της βελτίωσης των δομών αλλά και των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων».


Σχολιάστε εδώ