Τελευταία παράταση για τους δασικούς χάρτες

Τελευταία παράταση για τους δασικούς χάρτες

Σε ομιλία του στη Βουλή, την περασμένη εβδομάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι δίνεται νέα, αλλά και τελευταία παράταση στους δήμους ώστε να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για τους δασικούς χάρτες.

«Είναι σημαντικό ότι πάνω από 250 δήμοι έχουν βοηθήσει το έργο των δασικών χαρτών και δίνουμε χρόνο έως τις 16 Ιουλίου 2018 και στους υπόλοιπους να ανταποκριθούν. Εμείς θα καλέσουμε έναν προς έναν τους δήμους που έχουν εκκρεμότητες, θα τους βοηθήσουμε με το Κτηματολόγιο και τις δικές μας υπηρεσίες και θα επιτύχουμε να στείλουν όλοι οικιστικά όρια και οικιστικές πυκνώσεις, γιατί οφείλουμε να ολοκληρώσουμε το έργο των δασικών χαρτών», τόνισε.

Παράλληλα με την παράταση στους δήμους μέχρι 16 Ιουλίου, δίνεται παράταση μέχρι 31 Ιουλίου 2018 και στους πολίτες που επιθυμούν να υποβάλουν αντιρρήσεις ή αιτήσεις προδήλου σφάλματος κατά του αναρτημένου δασικού χάρτη στις περιοχές που υπήρξε ανάρτηση από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2018. Έτσι δίνεται η δυνατότητα χρήσης των παραπάνω εργαλείων για όσους επισκεφτούν τον τόπο καταγωγής τους το καλοκαίρι, αλλά κυρίως για τους αγρότες, που υποβάλλουν αιτήσεις στο ΟΣΔΕ.

Επίσης, παράταση έως τις 8 Αυγούστου 2020 δίνεται για την υποβολή αιτήσεων εξαγοράς εκτάσεων δασικού χαρακτήρα, για τακτοποίηση γεωργικής καλλιέργειας που εγκαταστάθηκε προ του 1975.


Σχολιάστε εδώ