Μεγάλο Deal Mυτιληναίου για τη ΔΕΠΑ

Μεγάλο Deal Mυτιληναίου για τη ΔΕΠΑ

Μεγάλη συμφωνία για την απόκτηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, ετοιμάζει ο όμιλος Μυτιλιναίου! Οι εξελίξεις κινούνται με αστραπιαίες ταχύτητες στον κλάδο της ενέργειας και ο ισχυρός άνδρας  της «Μυτιληναίος Α.Ε.»,  Ευάγγελος Μυτιληναίος, στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής Γενική Συνέλευση της εταιρείας αποκάλυψε ότι ο ελληνικός κολοσσός, θα ενδιαφερθεί για την ΔΕΠΑ όταν θα οριστικοποιηθεί το σχήμα. Γνώστες των εξελίξεων κάνουν λόγο για πολύ θετική εξέλιξη στην αγορά ενέργειας, καθώς θα σήμαινε ότι η εταιρεία να μείνει σε χέρια Ελληνικά σταθεροποιόντας την εσωτερική αγορά.

Το ενδιαφέρον της Mυτιληναίος για τη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, της μίας εκ των δύο εταιριών που θα προκύψει μετά το σπάσιμο της επιχείρησης, έκανε γνωστό ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, τονίζοντας ότι τα συμφέροντα στο αέριο είναι πολύ μεγάλα, μεγαλύτερα από τον ηλεκτρισμό και τα απόνερα από τις διεργασίες αρκούν να προκαλέσουν μεγάλες επιχειρηματικές και όχι μόνο αναταράξεις.

Επίσης, υπενθύμισε ότι η Μυτιληναίος καταναλώνει περίπου το ένα τρίτο του αερίου της χώρας, ενώ ανέφερε ότι βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με μεγάλο όνομα του κλάδου, εκτός από την πρόσφατη συμφωνία απευθείας προμήθειας από τη Gazprom. Επίσης τον Ιούλιο η Μυτιληναίος θα φέρει στην Ελλάδα το πρώτο φορτίο αερίου από την Qatar Gas

Σχετικά με την υπόθεση της αποεπένδυσης των λιγνιτών ο κ.  Μυτιληναίος ανέφερε ότι η εταιρεία θα δώσει το παρόν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού (μη δεσμευτική εκδήλωση ενδιαφέροντος) ωστόσο εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για τη βιωσιμότητα των λιγνιτικών μονάδων σε περιβάλλον υψηλού κόστους δικαιωμάτων ρύπων.

Όπως είπε, ο ίδιος, «Θα εκδηλώσουμε ενδιαφέρον, θα μπούμε στο data room και μετά θα τοποθετηθούμε το διοξείδιο θα καθορίσει το μέλλον της αγοράς ηλεκτρισμού στην Ελλάδα». Παράλληλα, υπογράμμισε  την επιφύλαξή του καθώς η ΕΕ κάνει τα πάντα ώστε τα δικαιώματα ρύπων να είναι ακριβά.

ΠΗΓΗ: kontranews.gr


Σχολιάστε εδώ