Η επόμενη μέρα του εξωδικαστικού μηχανισμού…

Η επόμενη μέρα του εξωδικαστικού μηχανισμού…

-Να μην κολλήσουν οι αλλαγές στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και βάλουν λουκέτο χιλιάδες ακόμα επιχειρήσεις

Πολλές, πάρα πολλές ελπίδες έχουν επενδυθεί από την κυβέρνηση στις καίριες αλλαγές που αποφασίσθηκαν για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών μετά από πρόταση της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, όπως η αύξηση του ορίου των οφειλών στα 250.000 ευρώ (125.000 για χρέη στην Εφορία και άλλα 125.000 ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία), η ένταξη και των ελεύθερων επαγγελματιών, η άρση της κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών και η ένταξη των οφειλών που δημιουργήθηκαν μέσα στο 2017.

Αλλαγές που θα δώσουν τη δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να κρατηθούν στη ζωή, αποφεύγοντας το λουκέτο και τις οδυνηρές συνέπειές του.

Υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι οι αλλαγές που αποφασίσθηκαν θα πάρουν σάρκα και οστά άμεσα –χθες…– και δεν θα χαθούν ή θα καθυστερήσουν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, οπότε θα φτάσουν στη Βουλή άγνωστο πότε.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα μόλις:
• 42 επιχειρήσεις έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους από τις 31.153 που έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία, από τις οποίες οι 5.759 κρίθηκαν επιλέξιμες, ενώ μόλις 984 έχουν υποβάλει αίτηση, και
• από το μέτωπο των ελεύθερων επαγγελματιών 11.836 έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία, 6.908 κρίθηκαν επιλέξιμοι και 996 έχουν υποβάλει αίτηση.

Στη Βουλή

Τον δρόμο για τη Βουλή παίρνουν οι καίριες αλλαγές από τους αρμόδιους υπουργούς σε όσα ίσχυαν έως τώρα στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Αυτή την ώρα, η νομική διαμόρφωση των αλλαγών που θα ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό είναι στα χέρια νομικών – δικηγόρων, με στόχο να αρχίσει η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στις 16 Ιουνίου.


Σχολιάστε εδώ