Εξαφανίζουν με τεχνάσματα το τεράστιο στοκ των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης!

Εξαφανίζουν με τεχνάσματα το τεράστιο στοκ των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης!

-Στόχος, να εμφανισθεί ότι έχει μειωθεί ο αριθμός τους

Με email που στάλθηκε στα τμήματα απονομής συντάξεων του ΕΦΚΑ από την αρμόδια γενική διευθύντρια Απονομής Συντάξεων δόθηκαν συγκεκριμένες εντολές ώστε μέχρι τις 31 Μαΐου 2018 να έχουν προχωρήσει οι υπάλληλοι των τμημάτων αυτών άμεσα στο «κλείσιμο» όλων των εκκρεμών
συ­νταξιοδοτικών αιτημάτων που είχαν υποβληθεί μέχρι 31/12/2016.

Η κάθε άλλο παρά αθώα αυτή μεθόδευση είναι μία από τις «εντολές» που δίνονται για το «κλείσιμο» μιας συνταξιοδοτικής ιστορίας που εκκρεμεί, για την οποία πέρα από το να βγει «εγκριτική» ή «απορριπτική» απόφαση υπάρχει και αυτή που χαρακτηρίζεται με την ένδειξη «άλλη αιτία»! Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με υπηρεσιακά στελέχη του ΕΦΚΑ, ουσιαστικά γίνεται προσπάθεια να «εξαφανισθεί» το στοκ των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτήσεων, για τις οποίες τα τμήματα απονομής συντάξεων αδυνατούν για διάφορους λόγους (όπως το να μην έχουν υποβληθεί όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τον ενδιαφερόμενο) να βγάλουν άμεσα κάποια εγκριτική ή απορριπτική απόφαση.

Ο λόγος αυτής της μεθόδευσης (ανάλογη της οποίας δεν είχε γίνει ποτέ μέχρι τώρα) είναι προφανής και σχετίζεται με την ανάγκη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας να προβάλει ως επιτυχία τη μείωση των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτήσεων εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων, όπως είχε υποσχεθεί!

Στην πραγματικότητα, όμως, ένα μεγάλο μέρος από τις εκκρεμείς αιτήσεις θα περάσει σε μια «αδρανή» κατάσταση μέσα στη βάση δεδομένων του πληροφοριακού συστήματος του ΕΦΚΑ, χωρίς να χαρακτηρίζονται όμως πλέον ως εκκρεμείς αιτήσεις! Όλη αυτή η επιχείρηση θα παρατείνει το μαρτύριο της αναμονής για δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που περιμένουν να πάρουν τη σύνταξή τους.


Σχολιάστε εδώ