Τσίπρας: Εγγύηση για φοροελαφρύνσεις η έξοδος από το πρόγραμμα (βίντεο)

Τσίπρας: Εγγύηση για φοροελαφρύνσεις η έξοδος από το πρόγραμμα (βίντεο)

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε στα «Ποσειδώνια 2018» Posidonia Events, έναν θεσμό της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας, που στρέφει, για άλλη μια χρονιά, τα βλέμματα της παγκόσμιας οικονομίας στη χώρα μας.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα

-Eπενδύουμε και αναβαθμίζουμε τις υποδομές που χρειάζεται η ελληνική ναυτιλία. Προωθούμε δράσεις που διευκολύνουν τη δραστηριότητά της, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος

-Η Ελλάδα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και την οριστική και ουσιαστική συμφωνία για το χρέος θα είναι μια χώρα που θα μπορεί να πατήσει ξανά στα πόδια της. Στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις. Αυτός είναι ο εθνικός μας στόχος.

-Η αύξηση των εξαγωγών μπορεί να καταστεί βασική συνιστώσα του ρυθμού μεγέθυνσης της οικονομίας μας, μαζί με την ισορροπημένη κατανάλωση και τις επενδύσεις. Διανοίγεται σήμερα ένα σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας για την περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας.

-Ισχυροποιούμε τους δεσμούς ​της Ελλάδας με τους παραδοσιακούς​ της συμμάχους στη Δύση. Ταυτόχρονα, διευρύνουμε τις σχέσεις με τις δυνάμεις της Ασίας που ενισχύουν την παρουσία τους στις αγορές της Ευρώπης, της Μ. Ανατολής και της Αφρικής.


Σχολιάστε εδώ