Συνάντηση του Αλ.Τσίπρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ( βίντεο)

Συνάντηση του Αλ.Τσίπρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ( βίντεο)

Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Μεταξύ άλλων καλωσόρισα τις προσπάθειες του Πατριαρχείου για τη θετική επίλυση της εκκλησιαστικής πτυχής των διαφορών που υπάρχουν ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας με αναρτηση στο twitter.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Πατριαρχείου στην επίλυση των διαφορών με την πΔΓΜ λέγοντας: «Με την ευκαιρία, θα ήθελα να μου επιτρέψετε να καλωσορίσω τις προσπάθειές σας  για τη θετική επίλυση της εκκλησιαστικής πτυχής των διαφορών που έχουμε ανάμεσα στην Ελλάδα και στην πΓΔΜ».

Και συνέχισε: «Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ ότι η ακτινοβολία του Πατριαρχείου, ο διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμικός σας ρόλος συμβάλλει, ώστε να διαδραματίσετε έναν ιδιαίτερα θετικό ρόλο και σε κρίσιμα ζητήματα της διεθνούς πολιτικής σκηνής είτε σε κρίσιμα διεθνή ζητήματα, όπως το περιβάλλον».

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε: «Όσον αφορά τα άλλα θέματα της Εκκλησίας των Σκοπίων που εθίξατε, είναι μέσα στα πλαίσια των κανονικών υποχρεώσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου να προσπαθεί να αίρει τα σχίσματα, όπου υπάρχουν, και να εργάζεται για την πανορθόδοξο ενότητα και συνεργασία, όπως το κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια».

Να θυμίσουμε πως πριν από 5 Ημέρες η σχισματική εκκλησία της πΔΓΜ είχε στείλει επίστολη ζητώντας να εγκαταλείψει το «Μακεδονία» και να υπαχθεί εκ νέου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ως Αρχιεπισκοπή Αχριδών.

 


Σχολιάστε εδώ