Έσφαλε το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο στην εφαρμογή του νόμου, λέει το Εφετείο!

Έσφαλε το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο στην εφαρμογή του νόμου, λέει το Εφετείο!

-Στην αγωγή που είχε καταθέσει κατά του «Π» ο Αντεισαγγελέας του Ναυτοδικείου Β. Κοντός – Τι λέει η απόφαση

Το Εφετείο Αθηνών (Τμήμα 3ο), με την απόφασή του υπ’ αριθμ. 5846/2013, έκανε δεκτή την αγωγή που είχε καταθέσει ο Αντεισαγγελέας του Ναυτοδικείου Βασίλης Κοντός κατά του «ΠΑΡΟΝ» για άρθρο το οποίο είχε δημοσιευθεί στις 25/2/2007 και αναφερόταν στον ενάγοντα.

Το Εφετείο με την παραπάνω απόφασή του επιδικάζει στον ενάγοντα Βασίλη Κοντό 10.000 ευρώ από 100.000 ευρώ που ζητούσε με την αγωγή του να του καταβάλει η εφημερίδα μας ως χρημα- τική αποζημίωση. Το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο είχε επιδικάσει αποζημίωση 50.000 ευρώ, την οποία το Εφετείο εξαφάνισε και έκρινε ότι «το ανάλογο ποσό για την εύλογη χρηματική ικανοποίηση του ενάγοντα ανέρχεται στο ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ».

Μέγα θέμα προκύπτει, όμως, για τους δικαστές του Πρωτοβάθ­μιου Δικαστηρίου από την ξεκάθαρη αναφορά στο «διά ταύτα» της απόφασης του Εφετείου ότι έσφαλαν γιατί δεν εφάρμοσαν σωστά τον νόμο.

Συγκεκριμένα, η σχετική αναφορά έχει ως εξής:
«Το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο, που με την εκκαλούμενη απόφαση συμπεριέλαβε όλα τα αναγραφέντα στο δημοσίευ­μα ως ψευδή, έκρινε ότι οι εναγόμενοι τέλεσαν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφή­μησης και επιδίκασε στον ενάγοντα χρηματική ικανοποίηση 50.000 ευρώ, ΕΣΦΑΛΕ ως προς την εφαρμογή του νόμου και την εκτίμηση των αποδείξεων, και πρέπει να γίνουν ΔΕΚΤΟΙ ΩΣ ΒΑΣΙΜΟΙ οι αντίστοιχοι λόγοι έφεσης και να γίνει δεκτή η έφεση των εναγομένων ως ΒΑΣΙΜΗ κατ’ ουσίαν».

Η σύνθεση του 3ου Τμήματος του Εφετείου Αθηνών που εξέδωσε την απόφαση 5846/2013 αποτελείτο από τον Κωνσταντίνο Παπασταματίου, πρόεδρο εφε­τών, Διονύσιο Παλλαδινό, εισηγητή, και Κωνσταντίνο Κατσιμίχα, εφέ­τες, και από τη γραμματέα Διονυσία Αλεβιζάκη.


Σχολιάστε εδώ