Έφυγε τώρα, που ήταν καβάλα στ’ άλογο…

Έφυγε τώρα, που ήταν καβάλα στ’ άλογο…

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Πέντε ημέρες μετά την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, μετά το 3-1 επί της Λίβερπουλ, ο Ζινεντίν Ζιντάν σόκαρε τον κόσμο του ποδοσφαίρου, ανακοινώνοντας, μέσα σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, ότι αποχωρεί απ’ τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Δεν είπε πολλά. Περιορίστηκε σε λίγα και… καλά. Το σημείο όμως που τον έκανε να λυγίσει ήταν όταν αναφέρθηκε στην αγαπημένη του «Βασίλισσα». «H απόφασή μου για πολύ κόσμο δεν έχει νόημα, αλλά για εμένα έχει. θα είμαι πάντα δίπλα στον σύλλογο. Αυτό δεν είναι το αντίο…», είπε ο Ζιζού, αφήνοντας την πόρτα της επιστροφής ορθάνοιχτη.

Οποιοσδήποτε άλλος προπονητής στον κόσμο θα χρησιμοποιούσε τη φετινή του επιτυχία για να πάρει περισσότερα χρήματα κι ένα νέο συμβόλαιο και για να αποκτήσει και υπερεξουσίες. Η σεζόν, με τον τρόπο που τελείωσε, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι ο Ζιντάν μπορεί να τα καταφέρει και στα δύσκολα.

Η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν για τη Ρεάλ ένας θρίαμβος. Για τον Ζιντάν όμως δεν ήταν παρά η απόδειξη ότι ως ομάδα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα και δεν τα έκανε.

Ο Γάλλος, σταρ παγκόσμιας κλάσης και ως παίκτης, αλλά και ως προπονητής, δεν μπόρεσε να δεχθεί ότι οι παίκτες του διάλεγαν παιχνίδια, ούτε ότι ο Φλορεντίνο Πέρεθ τον περίμενε στη γωνία κάθε στιγμή.

Όπως είπε και ο Αντσελότι, «αν δεν είχε πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ θα τον είχαν διώξει».

Ο Ζιντάν στάθμισε όλα αυτά, συνυπολόγισε και το ότι έπιασε ταβάνι με τα τρία σερί κύπελλα πρωταθλητριών και αποφάσισε να φύγει καβάλα στ’ άλογο.


Σχολιάστε εδώ