Δ. Κουτσούμπας: Ο συμβιβασμός με την εργατική ζούγκλα δεν οδηγεί στο ξέφωτο για κανέναν νέο

Δ. Κουτσούμπας: Ο συμβιβασμός με την εργατική ζούγκλα δεν οδηγεί στο ξέφωτο για κανέναν νέο

«Το μόνο δικαίωμα που αναγνωρίζουν στη νεολαία σήμερα είναι τελικά να μην έχει δικαιώματα», δηλώνει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του και υποστηρίζει ότι υπάρχει λύση, καθαρή έξοδος από το τωρινό αδιέξοδο. Ποια είναι; Κατά τον κ. Κουτσούμπα είναι η εξής:

 «Η προσωπική προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι αυτοί οι νέοι σήμερα, είτε στα θρανία, στα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια είτε στη δουλειά, στη σεζόν, στην αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό, μπορεί να γίνει πραγματική δύναμη και να φέρει σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους μόνο αν συναντηθεί με τη δύναμη της οργάνωσης και της συλλογικής πάλης, με ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας και της ιδιοκτησίας του πλούτου της χώρας. Ο συμβιβασμός με την εργασιακή ζούγκλα δεν οδηγεί στο ‘‘ξέφωτο’’ για κανέναν νέο.

Το μόνο δικαίωμα που αναγνωρίζουν στη νεολαία σήμερα είναι τελικά να μην έχει δικαιώματα! Αυτήν την πολιτική υπηρετούν τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα του συστήματος. Εμείς λέμε ότι μόνος του ο καθένας είναι “εύκολος στόχος” για το σύστημα.

Όλοι μαζί, ενωμένοι και οργανωμένοι στα σωματεία, στις επιτροπές ανέργων, στους φοιτητικούς συλλόγους, στις μαθητικές κοινότητες, είναι πιο δυνατοί για να διεκδικήσουν ζωή με σύγχρονα δικαιώματα! Μου άρεσε πολύ και σας το μεταφέρω το σύνθημα των Μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που φέτος α­γκάλιασαν χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα, δανεισμένο από τον Μ. Θερβάντες: ‘‘Τρέλα είναι να εγκαταλείψουμε τα όνειρά μας! Να αλλάξουμε τον κόσμο δεν είναι τρέλα ούτε ουτοπία, είναι δικαιοσύνη!’’».


Σχολιάστε εδώ