Αυτοί είμαστε


Του
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΑΛΟΥΣΗ
πρ. Πρύτανη ΔΠΘ


«Αποδεδειγμένα, σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προ­σπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρω­τότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκριση με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνόταν, κατέληγε να μοιάζει φθηνό αντίγραφο, μια καρικατούρα.

Έτσι, ξανά και ξανά, μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικό ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. Κανένας από τους εχθρούς του δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαν μια για πάντα να απαλλαγούν από αυτούς. Όλα τα δηλητή­ρια, του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους, έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

Έτσι οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντρο­πή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται να αναγνωρίσει ακέραια την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποίαν αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».

Θα πει κανείς ότι «αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει». Αμ’ δεν είναι έτσι εδώ. Τα λόγια αυτά τα έγραψε το 1872 στη «Γέννηση Της Τραγωδίας» ο Φρ. Νίτσε (ΚΕΦ. 15). Ξε­μπροστιάζει τους απογόνους του εκ των προτέρων. Δεν υπολόγισε, όμως, ότι ο φθόνος γεννάει φθόνο, το μίσος γεννάει μίσος και ότι τα νεογέννητα αυτά συναισθήματα προσπαθούν να ξεπεράσουν τις προηγηθείσες αποτυχημένες απόπειρες.

Διάβασαν οι απόγονοί του καλά την Ιστορία και έμαθαν για τον Εφιάλτη, την Κερκόπορτα και άλλες τέτοιες τεχνικές. Βρήκαν τα τελευταία χρόνια πολιτικά αν­θρωποειδή ετερόφωτα, τους στή­ριξαν να πάρουν θέσεις, από πρωθυπουργούς μέχρι ειδικά στελέχη σε σημαντικές θέσεις, και εκτελούν με απόλυτο σεβασμό τη ρήση του άλλου μεγάλου «φιλέλληνα», του Κίσινγκερ. «Αν θέλετε να χτυπήσετε τους Έλληνες, χτυπήστε τους στη γλώσσα, την ιστορία και την οικογένεια».

Με την οικονομική κρίση που προκάλεσαν, σε συνεργασία με πολιτικές καρικατούρες, σκοτώνουν την οικογένεια, με τη στή­ριξη των συμμάχων τους (Τουρκία, Σκόπια) και με διδα­σκαλία αλλοιωμένων ιστορικών στοιχείων, από το δημοτικό ακόμη, φυσικά με τη συνδρο­μή «εξαίρετων» ιστορικών φυσιογνωμιών (π.χ. Ρεπούση, Βερέμης και λοιποί της «ομάδας της Οξ­φόρδης»), διαστρέ­φουν συστηματικά την Ιστορία ή καταγρά­φουν τα μισά. Όσο για τη γλώσσα, θεόπεμπτοι υπουργοί Παιδείας φρόντισαν σταδιακά να καταργήσουν από όλες τις βαθμίδες τα Αρχαία Ελληνικά, τη Νεοελληνική Γλώσσα, ακόμη και τις εκθέσεις ιδεών, που είχαν ως βάση τη γλώσσα, αντικαθιστώντας τις με ιδέες «κουλτούρας».

Ο σημερινός τρόπος λειτουργίας των Δυτικοευρωπαίων αρχίζει και αποδίδει καρπούς και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να διαψεύσουν τον Νίτσε και τις εκτιμήσεις του. Γιατί πλέον δεν αναζητούν το κώνειο αλλά επιχειρούν την αλλοίωση του DNA του έθνους.

Θα αντέξουμε; Ή θα πετύχουν;


Σχολιάστε εδώ