Τζάμπολ σε δηλητηριασμένο κλίμα για τους «αιώνιους»

Τζάμπολ σε δηλητηριασμένο κλίμα για τους «αιώνιους»

Και τώρα οι δύο τους, σε μια σειρά τελικών που ξεκινά σήμερα (αν δεν έχει προκύψει κανένα ελληνικό… θαύμα) και στην οποία παίζονται πολλά περισσότερα από ένα πρωτάθλημα, από ένα ακόμη τρόπαιο.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα βρεθούν για πολλοστή φορά αντιμέτωποι σε τελικό των ελληνικών Playoffs στην Α1 μπάσκετ. Φέτος το πλεονέκτημα ανήκει στους «πράσινους», χωρίς απαραίτητα να σημαίνει κάτι αυτό. Μετά από μια περίεργη αγωνιστικά χρονιά, και για τους δύο, χωρίς τίτλο μέχρι τώρα, χωρίς πρόκριση σε Final 4 και με αρκετά σκαμπανεβάσματα, η σειρά των τελικών αποκτά ιδιαίτερο νόημα και ενδιαφέρον. Διότι, ας μη γελιόμαστε, μη κατάκτηση του τίτλου ισοδυναμεί με αποτυχία και για τους δύο.

Οι «πράσινοι» θέλουν να εδραιώσουν την κυριαρχία τους στην Ελλάδα παίρνοντας το πρωτάθλημα, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» επιθυμούν να επιστρέψουν στην κορυφή.

Για την ομάδα του Πασκουάλ τα πράγματα είναι απλά. Αξιοποιεί την έδρα της, κατακτά το πρωτάθλημα, σώζοντας έτσι τη χρονιά, και μπορεί με ηρεμία να σχεδιάσει την επόμενη μέρα. Απώλεια τίτλου δεν θα φέρει κοσμογονικές αλλαγές, αλλά σίγουρα θα παίξει ρόλο για το μέλλον κάποιων παικτών.

Για την ομάδα του Σφαιρόπουλου, από την άλλη, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Αν χάσει το πρωτάθλημα πολλά θα αλλάξουν, σε όλα τα επίπεδα, μέσα στην ομάδα. Από τον προπονητή μέχρι και πρωτοκλασάτους παίκτες. Αν πάρει τον τίτλο ίσως κάποιοι τη γλιτώσουν.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή τους και αυτό δημιουργεί προβλήματα κόντρα σε μικρότερους αντιπάλους, πόσω μάλλον εναντίον του «αιώνιου» αντιπάλου τους. Επίσης έχουν χτυπητές αδυναμίες στους ψηλούς. Παλεύουν ουσιαστικά με τρεις παίκτες που κουβαλούν προβλήματα τραυματισμών και ενδεχομένως αυτό να τους κοστίσει σε μια τόσο δύσκολη και επίπονη σειρά.

Από την άλλη, οι «πράσινοι» δείχνουν να βγάζουν περισσότερη ενέργεια στο παρκέ σε σχέση με τον αντίπαλό τους. Στοιχείο που μπορεί να αποβεί καθοριστικό στην εξέλιξη της σειράς. Και δείχνουν να έχουν τα ατού τους σε πολύ καλή κατάσταση.

Oι τελικοί αυτοί θα έπρεπε να είναι γιορτή του μπάσκετ. Αυτό, όμως, όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά, επιπλέον, θα διεξαχθούν μέσα σε πολύ δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα και σε απόλυτο μπάχαλο, που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.

Στην κλήρωση των διαιτητών για τους τελικούς έγινε το «έλα να δεις». Μέχρι το αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκαν τα πράγματα, υποβλήθηκαν μηνύσεις κι έγιναν ακόμα και προσωρινές συλλήψεις, μετά από μηνύσεις των διαιτητών της Ευρωλίγκας που δεν παίζουν.

Ακολούθησε η επιστολή των Αγγελόπουλων προσωπικά στον πρωθυπουργό, με την οποία ζητούσαν αποκατάσταση της νομιμότητας και ξένους διαιτητές στους τελικούς και αναβολή των τελικών μέχρι να γίνουν αυτά.

Η βόμβα τοποθετήθηκε. Το μόνο στο οποίο ελπίζουν πλέον όλοι είναι να μην ανάψει και το φυτίλι…


Σχολιάστε εδώ