Ευ. Τσακαλώτος: Μόνιμες οι φορο-μειώσεις από το 2019
Μόνιμες μειώσεις φόρων από το 2019 και επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για μόνιμες παρεμβάσεις που θα διευρύνονται στο διάστημα έως και το 2022, προαναγγέλλει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
Μόνιμες μειώσεις φόρων από το 2019 και επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για μόνιμες παρεμβάσεις που θα διευρύνονται στο διάστημα έως και το 2022, προαναγγέλλει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο «Έθνος της Κυριακής», κάνοντας λόγο για μία ολοένα αυξανόμενη επεκτατική αναπτυξιακή ώθηση.
Ακόμη, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την πορεία της χώρας μετά το μνημόνιο, υπογραμμίζοντας ότι περιγράφει μεταξύ άλλων την προώθηση των επενδύσεων, την άρση των εμποδίων που συναντούν και το πώς θα έχει μερίδιο στην ανάπτυξη ο κόσμος της εργασίας.
Στις εκλογές του 2019, σημειώνει ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, ο κόσμος θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ αυτού του συνολικού και συγκεκριμένου προγράμματος, και του προγράμματος της ΝΔ που είναι ένα άθροισμα γενικοτήτων, εκτός από το σημείο όπου ο κ.Μητσοτάκης μιλάει για το πόσο καταστροφικά θεωρεί τα εργασιακά δικαιώματα και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.
Όπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, «η δική μας θέση ήταν και παραμένει -και αυτό θα καταγραφεί και στο Μεσοπρόθεσμο- ότι όχι μόνο φτάνουμε στο 3,5%, αλλά δημιουργούμε δημοσιονομικό χώρο για φοροελαφρύνσεις/αυξήσεις δαπανών (ή ένα μείγμα αυτών) για κάθε χρόνο ανάμεσα στο 2019 και το 2022.
Δηλαδή πέρα από τα 700 εκατ. -στα οποία αναφέρθηκε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός-, που θα κατευθυνθούν σε μόνιμες μειώσεις φόρων από το 2019, θα υπάρχει επιπλέον χώρος για μόνιμες παρεμβάσεις και τα επόμενα χρόνια, ο οποίος μάλιστα θα διευρύνεται κάθε χρόνο» ανάμεσα στο 2019 και το 2022.
Ακόμη, ο κ. Τσακαλώτος τονίζει ότι η Ελλάδα είναι θωρακισμένη από εξωτερικές κρίσεις και δεν χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή στήριξης λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Ιταλία.
Όπως τονίζει «προφανώς και οι εξελίξεις στην Ιταλία επηρεάζουν τη συμπεριφορά των αγορών, αλλά η Ελλάδα είναι θωρακισμένη από εξωτερικές κρίσεις».
ΠΗΓΗ: kontranews.gr