Παίρνουμε τα πάνω μας…

Παίρνουμε τα πάνω μας…

Ευτυχώς που υπάρχει ο τουρισμός και μας δίνει οξυγόνο για να κρατιόμαστε στη ζωή. «Η Ελλάδα περιλαμβάνεται πλέον στους 10 μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση»! Και αυτό δεν το λέει κάποιος τυχαίος.

Το λέει, και μάλιστα κατηγορηματικά, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος. Και όπως επισημαίνει, η προσφορά του τουρισμού στην οικονομία είναι μεγάλη γιατί, σύμφωνα με τις έρευνες του ΚΕΠΕ και του ΙΟΒΕ, οι πολλαπλασιαστές για το τουριστικό έσοδο είναι από 2,2 μέχρι 2,65, που σημαίνει ότι για κάθε ευρώ από τον τουρισμό δημιουργούνται από 2,2 έως 2,65 ευρώ επιπλέον στην οικονομία. Με αποτέλεσμα η συνολική επίδραση των 18 δισ. ευρώ από τον τουρισμό και τις μεταφορές το 2017 να είναι της τάξεως των 44 δισ. ευρώ, ήτοι το 1/4 του ΑΕΠ.

Να σημειωθεί ότι άγρια κρίση έπληξε τον εσωτερικό τουρισμό (στερήθηκε ο μέσος Έλληνας τη δυνατότητα), καθώς από 3 δισ. ευρώ που ήταν τα έσοδα το 2010 μειώθηκαν στο μισό, στο 1,5 δισ. ευρώ.


Σχολιάστε εδώ