Ήττα του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο Αλμούνια

Ήττα του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο Αλμούνια

«Πολύ φοβάμαι ότι τα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών στην Ελλάδα κάθε άλλο παρά θετικά θα είναι για την ελληνική Αριστερά», υποστήριξε σε συνέντευξή του στα «Νέα» ο Χοακίν Αλμούνια, πρώην Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων (2004-2009) και τώρα πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκών Πολιτικών Μελετών, ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά ινστιτούτα των Βρυξελλών.

Και επισήμανε: «Η ριζοσπαστική Αριστερά διαπρέπει στην κριτική και στην εκμετάλλευση της αγανάκτησης. Όταν όμως έρχεται η στιγμή που πρέπει να κυβερνήσεις και να λάβεις αποφάσεις, τα πράγματα δυσκολεύουν. Σε γενικές γραμμές, είναι πολύ καλή στο να θέτει ερωτήσεις, πλην όμως δεν έχει απα­ντήσεις», παραδεχόμενος πάντως ότι η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εντυπωσιακή.

Για το ΠΑΣΟΚ ο πρώην Επίτροπος είπε: «Υπήρξε το βασικό πολιτικό θύμα της οικονομικής κρίσης». Στην ερώτηση: «Ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα υπέφερε περισσότερο από την οικονομική κρίση;» η απάντησή του ήταν κοφτή: «Διότι ήταν, κατά τη γνώμη μου, η χώρα που κυβερνήθηκε με τη μεγαλύτερη ανευθυνότητα».

Ο κ. Χ. Αλμούνια ήταν κατηγορηματικός για το ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, «δεν είχα ποτέ την παραμικρή αμφιβολία, ακόμη και την περίοδο κατά την οποία ο Βαρουφάκης έψαχνε εναλλακτικές λύσεις εκτός Ευρωζώνης». Κάρφωσε, όμως, τον Σόιμπλε λέγοντας: «Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί ένας γερμανός υπουργός τάχθηκε, έστω και πρόσκαιρα, υπέρ του Grexit».


Σχολιάστε εδώ