Για… εξετάσεις στο Βερολίνο ο Κυριάκος

Για… εξετάσεις στο Βερολίνο ο Κυριάκος

-Ζητιανεύει ραντεβού με τη Μέρκελ

Εξετάσεις στα… γερμανικά, και μάλιστα εις διπλούν, πρόκειται να δώσει τον Ιούνιο ο Κυρ. Μητσοτάκης. Με στόχο να σπάσει το τείχος της καχυποψίας που υπάρχει απέναντι στην πολιτική που πρεσβεύει αλλά και τις ηγετικές του ικανότητες -κυρίως επί γερμανικού εδάφους-, τον επόμενο μήνα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει δύο εξόδους στην Ευρώπη.

Η πρώτη φορά θα είναι το τριήμερο 6-8 Ιουνίου, για να μετάσχει σε οικονομικό φόρουμ που οργανώνει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και στο οποίο είναι προγραμματισμένο να πάρει μέρος και η καγκελάριος Άνγκ. Μέρκελ. Από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη έχουν βάλει λυτούς και δεμένους προκειμένου να κλείσουν ραντεβού μαζί της, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει κάτι οριστικό και συγκεκριμένο. Μια συνάντηση με την κ. Μέρκελ, όσο κι αν το κύρος της έχει υποχωρήσει σημαντικά τους τελευταίους μήνες, κρίνεται άκρως απαραίτητη. Με το σκεπτικό ότι το γεγονός αυτό αφενός θα ενισχύσει πολιτικά σε προσωπικό επίπεδο τον κ. Μητσοτάκη και αφετέρου θα έχει την ευκαιρία να τις αναλύσει βασικές πτυχές του… κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Στη δεύτερη έξοδο του κ. Μητσοτάκη προορισμός θα είναι το Βερολίνο, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες θα συναντηθεί με το οικονομικό επιτελείο της Γερμανίας, τον υπουργό Οικονομικών Όλ. Στολτς και τον υπουργό Οικονομίας Π. Αλτμάγερ. Στόχος του να αναλύσει διεξοδικά το οικονομικό πρόγραμμα που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση. Η γνώμη του Βερολίνου για την πορεία θεμάτων που αφορούν την Ελλάδα είναι πάντα βαρύνουσας σημασίας και θέλει να εξασφαλίσει από τώρα κάποιες συμμαχίες που θα του είναι απαραίτητες την επομένη των εκλογών.

Πάντως το κλίμα επί γερμανικού εδάφους κάθε άλλο παρά εύκρατο και υγιεινό είναι. Απόδειξη ότι, παρά τη φθορά της κυβέρνησης και παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν το σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, οι πόρτες του Βερολίνου παραμένουν ερμητικά κλειστές για τον κ. Μητσοτάκη. Δύο και πλέον χρόνια από την ανάδειξή του στην αρχηγία οι επισκέψεις του στη Γερμανία είναι μετρημένες στα δάκτυλα και ακόμη πιο σπάνιες οι επαφές του με την Άνγκ. Μέρκελ. Αντίθετα, το Βερολίνο δείχνει ότι εξακολουθεί να εμπιστεύεται την κυβέρνηση και τον Αλ. Τσίπρα. Στη Νέα Δημοκρατία υποστηρίζουν ότι το κλίμα στη Γερμανία αλλάζει σταδιακά, σε βάρος της κυβέρνησης λένε, και αναφέρονται στο γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των αρνητικών αναφορών για τον κ. Τσίπρα στα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης.


Σχολιάστε εδώ