Διαβάζουμε με πολύ ενδιαφέρον ότι ακόμη και το Μαυροβούνιο, μια χώρα μικρή…

Διαβάζουμε με πολύ ενδιαφέρον ότι ακόμη και το Μαυροβούνιο, μια χώρα μικρή…

…από τις μικρότερες της Ευρώπης και με πολλά προβλήματα, αποφάσισε να λάβει αποφασιστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Έτσι, ανακοίνωσε ότι θα σηκώσει συρμάτινο φράκτη στα σύνορα με την Αλβανία, απ’ όπου φθάνουν πλέον καθημερινά πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι ως επί το πλείστον έχουν φθάσει στην Αλβανία από την Ελλάδα.

Η μεγάλη απορία που έχουμε είναι η εξής: Η Ελλάδα δεν μπορεί να κτίσει ανάλογο φράκτη στις Καστανιές και σε μεγάλο μέρος του Έβρου, όπου η πρόσβαση όσων προσπαθούν να φθάσουν στην Ελλάδα είναι εύκολη; Άσε που αν υπήρχε ο φράκτης θα είχε αποφευχθεί και η πειρατική απαγωγή των δύο ελλήνων στρατιωτικών.

Παρεμπιπτόντως, όλο και κλείνουν τα σύνορα στον Βορρά. Και αυτό σημαίνει ότι εάν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στην Ασία οδηγήσουν σε νέο προσφυγικό κύμα, η χώρα μας θα είναι η δεξαμενή η οποία θα πνιγεί από χιλιάδες ανθρώπους που θα εγκλωβισθούν στην Ελλάδα. Ο κ. Ερντογάν θα έχει ανοικτά τα σύνορα προς τα δυτικά και η βαλκανική διαδρομή (Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο) θα είναι κλειστή…

[email protected]


Σχολιάστε εδώ