Αναπόσπαστο μέρος του σχεδίου ανάπτυξης το Κτηματολόγιο
Αρκετές οι αναφορές στο Κτηματολόγιο στο πολυσέλιδο σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση με τίτλο «Ελλάδα: Μια στρατηγική ανάπτυξης για το μέλλον».
Στο κεφάλαιο «Βιώσιμη Ανάπτυξη» αναγράφεται πως «για το Εθνικό Κτηματολόγιο έχει εγκριθεί ένας οδικός χάρτης, ο οποίος προβλέπει σημαντικά ορόσημα για την πλήρη λειτουργία του νέου οργανισμού και την έγκαιρη ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, η οποία θα παρακολουθείται, θα ενημερώνεται τακτικά και θα οριστικοποιηθεί μέχρι το 2021, ενώ θα περιλαμβάνει χρονοδιάγραμμα συμπλήρωσης των δασικών χαρτών και τον ορισμό των ακτών, εντός οκτώ μηνών».
Στο κεφάλαιο «Διαρθρωτικές συνθήκες για την ανάπτυξη» αναγράφεται πως «το κράτος δεσμεύεται, στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης της δημόσιας διοίκησης, για τη δημιουργία του Μητρώου Ακίνητης Περιουσίας, δηλαδή ενός γεωγραφικού μητρώου, που θα συνδέσει τις βάσεις δεδομένων δημόσιας ακίνητης περιουσίας όλων των υπουργείων με τα δεδομένα του Κτηματολογίου (Κτηματογραφικοί Χάρτες, Ιταλικό Κτηματολόγιο, Δασικοί Χάρτες, Ορθοφωτογραφίες), με τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, την ΕΛΣΤΑΤ αλλά και την «e-ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ».
Τέλος, στο κεφάλαιο «Δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη» αναφέρεται ότι «με καθυστέρηση σχεδόν 40 ετών, το ελληνικό κράτος βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης και επικύρωσης δασικών χαρτών για όλη τη χώρα. Ήδη έχουν επικυρωθεί δασικοί χάρτες για το 32% του ελληνικού εδάφους και το σχέδιο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2020».