Για 110 εκατ. ευρώ πούλησε η Εθνική  δάνεια ύψους 5,2 δισ. ευρώ!

Για 110 εκατ. ευρώ πούλησε η Εθνική δάνεια ύψους 5,2 δισ. ευρώ!

Παραδίδει σε funds 200.000 δανειολήπτες

Συνεχίζουν οι τράπεζες να μην προσφέρουν στον δανειολήπτη τη δυνατότητα να πληρώσει την οφειλή του στην τιμή που τη δίνουν στα… κοράκια, με την ανοχή της κυβέρνησης

Δεν έχει τελειωμό η πώληση από τις τράπεζες «κόκκινων» δανείων (παντός είδους) για ψίχουλα και το μόνιμο ερώτημα που θέτει το «ΠΑΡΟΝ» είναι γιατί δεν καλούν όλους εκείνους που έχουν πάρει δάνεια, με τη συναίνεση των διοικήσεων των τραπεζών, να τα πληρώσουν στην τιμή στην οποία τα δίνουν στα funds, που θα πέσουν σαν τα κοράκια στους δανειολήπτες για να τους πάρουν ό,τι έχουν και δεν έχουν… Μόνιμα απροστάτευτος είναι ο δανειολήπτης, με τις τράπεζες να μην κάνουν το αυτονόητο, αυτό που ζητάει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τους ξένους δανειστές, «κούρεμα» του χρέους και πληρωμή του υπολοίπου σε μακροχρόνιες δόσεις.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει πάρει θέση η κυβέρνηση. Ο αντιπρόεδρός της Γιάννης Δραγασάκης, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγονται οι τράπεζες, με τη γνωστή ευαισθησία που τον διακρίνει απέναντι στους αδύναμους, δεν θα πρέπει να παρέμβει και να ορίσει τις προϋποθέσεις, ώστε κανένα δάνειο να μην πωλείται σε fund αν προηγουμένως δεν προτείνουν οι τράπεζες στον δανειολήπτη να πληρώσει την οφειλή του στην τιμή που διακινείται στον χώρο των funds;

Οι τράπεζες, όμως, συνεχίζουν το ξεπούλημα, με την απόλυτη σιωπή της κυβέρνησης. Αυτές τις μέρες, η Εθνική Τράπεζα πούλησε το χαρτοφυλάκιο «Earth», ύψους 5,2 δισ. ευρώ, το οποίο είναι το μεγαλύτερο πακέτο «κόκκινων» δανείων που βγαίνει προς πώληση από ελληνική τράπεζα, για –κρατιέστε;– ψίχουλα, μόλις 110 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι από τα 5,2 δισ. ευρώ, η ονομαστική αξία του χαρτοφυλακίου είναι 1,9 δισ. ευρώ και τα υπόλοιπα 3,3 δισ. ευρώ είναι ωμή τοκογλυφία, που ξεπερνά και του Σάιλοκ.

Την υψηλότερη τιμή, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε η κοινοπραξία Intrum – CarVal, ξεπερνώντας τις προσφορές άλλων μεγάλων επενδυτικών funds, όπως η APS, η B2Holding, η EOS και η Hoist.

Το χαρτοφυλάκιο «Earth» περιλαμβάνει γύρω στα 300.000 δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις (καταναλωτικά, κάρτες και δάνεια που είχαν δοθεί σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες), ο δε αριθμός των οφειλετών είναι περίπου 200.000.


Σχολιάστε εδώ