Χτυπάει η καμπάνα  στην Αλβανία…

Χτυπάει η καμπάνα στην Αλβανία…

-Προς αφελληνισμό η μειονότητα

Απολύτως αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσε η εικόνα και το βίντεο από το Συνέδριο της Ομόνοιας στην Κορυτσά. Παρά την ιδιομορφία της περιοχής, λόγω των βλαχόφωνων, είναι τραγικό ότι υιοθετήθηκε η αλβανική γλώσσα ως επίσημη για τις εκδηλώσεις και ομιλίες της οργάνωσης, η οποία ιδρύθηκε και λειτουργεί για να εκφράσει την εθνική ελληνική μειονότητα.

Ο αφελληνισμός της μειονότητας και η μετατροπή της σε μια από τις εθνοτικές ομάδες που βαφτίζονται μειονότητες, όπως «μακεδονική», «τουρκική», του Μαυροβουνίου, αιγυπτιακή, Ρομά κ.λπ., θα πρόκειται για κρίσιμη αλλαγή και θα αποξενώσει ακόμη περισσότερο την ελληνική μειονότητα από την Αλβανία. Και εάν αυτό επιχειρεί με κάθε τρόπο το αλβανικό καθεστώς, είναι τρομακτικό λάθος να υιοθετείται και από την ηγεσία της Ομόνοιας.

Η γλώσσα είναι το βασικό συνεκτικό στοιχείο που απομένει, καθώς η Ορθόδοξη Εκκλησία, παρά την εμβληματική παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, έχει αλβανοποιηθεί πλήρως και φυσικά η διαδοχή του κ. Αναστάσιου, όταν τεθεί, θα οδηγήσει σε πλήρη εξαφάνιση και του τελευταίου ίχνους που συνδέει την Αλβανική Εκκλησία με τον Ελληνισμό.

Το νέο… χόμπι των αλβανών εθνικιστών είναι να κατεβάζουν την ελληνική σημαία είτε από γραφεία της Ομόνοιας είτε από εκκλησίες σε ελληνικά χωριά. Πρωταγωνιστής σε αυτές τις προκλήσεις είναι το Κίνημα Ενωμένης Αλβανίας (LSHB). Πάντως μερικές φορές περιορίζονται στη δημοσίευση φωτογραφιών με μια σκισμένη ελληνική σημαία, ισχυριζόμενοι ότι την έχουν κατεβάσει από κάποιο κτίριο ή ναό. Τελευταίο περιστατικό οι ισχυρισμοί ότι κατέβασαν την ελληνική σημαία στην εκκλησία του χωριού Κρανιά του Δήμου Φοινικαίων. Λίγη ώρα αργότερα πάντως στο διαδίκτυο υπήρχε η φωτογραφία της εκκλησίας με την ελληνική σημαία να κυματίζει, διαψεύδοντας το LSHB…


Σχολιάστε εδώ