Άμα είσαι όπως είσαι…

Άμα είσαι όπως είσαι…

«Η ντροπή, το αίσχος συνεχίζεται και σήμερα με δύο ομήρους στρατιωτικούς για λίγα βήματα επιπλέον πάνω στο χιόνι -αν τα έκαναν-, στη μεθόριο του Έβρου, σε αντιδιαστολή με την παράδοση του τούρκου πιλότου που χτύπησε τον σμηναγό Ηλιάκη, δίχως καν να ανακριθεί για το τραγικό περιστατικό εξαιτίας του ή των εντολών που είχε προφανώς».

Αυτά λέει σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» ο αδελφός του πιλότου Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος στις 23 Μαΐου 2006 έχασε τη ζωή του, όταν το αεροσκάφος του κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο, μετά από θερμό επεισόδιο με τουρκικά μαχητικά.

Μ’ έναν δολοφονικό ελιγμό ένας τούρκος πιλότος έπεσε πάνω στο F-16 του Κώστα Ηλιάκη, προκαλώντας τον θάνατό του, και επέστρεψε στο… σπίτι του με συνοπτικές διαδικασίες…

Σήμερα, οι δύο έλληνες στρατιωτικοί συνεχίζουν να κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου F στην Αδριανούπολη. Κατά την… επαναξιολόγηση της κράτησής τους -διαδικασία που γίνεται κάθε μήνα- κρίθηκε το αναμενόμενο: Η συνέχιση της κράτησής τους με το αιτιολογικό ότι οι έλληνες στρατιωτικοί δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και υπάρχουν υποψίες πως θα διαφύγουν…

Από… δίπλα και ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ, που αποδεικνύει ότι η Τουρκία είναι… κράτος κι όχι αστεία, συνεχίζοντας το θέατρο του παραλόγου: «Οι έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν σε τουρκική στρατιωτική περιοχή στο ποτάμι Έβρος. Εισήλθαν παράνομα στην τουρκική πλευρά. Οι δικαστικές διαδικασίες που εφαρμόζονται σε εκείνους είναι όμοιες με οποιονδήποτε άλλον που παραβιάζει τους τουρκικούς νόμους. Δεν είναι λογικό να αναμένεται πως θα υπάρξει προνομιακή συμπεριφορά σε αυτούς τους στρατιωτικούς. Οι αρμόδιες μονάδες ερευνούν από τα τρία τηλέφωνα που είχαν πάνω τους, το στρατιωτικό κρυπτογραφημένο τηλέφωνο που έφεραν. Η συμπεριφορά στη διάρκεια της κράτησής τους είναι δίκαιη».


Σχολιάστε εδώ