Στην… κόψη του ξυραφιού το πρωτάθλημα!

Στην… κόψη του ξυραφιού το πρωτάθλημα!

-Οι άστεγες τηλεοπτικές ΠΑΕ απειλούν να μπλοκάρουν την έναρξή του και ρίχνουν το…
μπαλάκι στην Πολιτεία, ζητώντας να βρει λύση

Oι παράγοντες των ελληνικών ομάδων με την τακτική τους τα κατάφεραν περίφημα. Αφενός μετέτρεψαν τους διοικούντες την ΕΠΟ σε γλάστρες, με τους απεσταλμένους της ΦΙΦΑ να αποφασίζουν ουσιαστικά για τα πάντα, και αφετέρου άνοιξαν την κερκόπορτα για να έλθουν ξένοι διαιτητές στο ελληνικό πρωτάθλημα, γυρίζοντάς μας στη δεκαετία του ’60.

Επιπλέον, σαν να μην έφτανε αυτό, οι άστεγες τηλεοπτικά ΠΑΕ απειλούν να μπλοκάρουν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος και… απαιτούν απ’ τον Γιώργο Βασιλειάδη να τους βρει λύση.
Και όχι μόνο αυτό, αλλά αφήνουν την Πολιτεία να βγάλει το φίδι από την τρύπα και να αναζητεί τρόπους να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό πρωτάθλημα!
Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει εκπονήσει ένα σχέδιο για πρωτάθλημα 20 ομάδων (σε δύο ομίλους), το οποίο θα αποτελέσει και το αναγκαίο «σκαλοπάτι» προκειμένου να φτάσει στον αρχικό του στόχο, που ήταν η μείωση των ομάδων της Α’ Εθνικής και της Β’ Εθνικής σε 20-24, με τη Σούπερ Λιγκ να έχει 10 ή 12 ομάδες και με κάποια εγγυημένα έσοδα.
Εδώ και μια 20ετία είχαν γίνει οι πρώτες μελέτες και όλες συμφωνούσαν ότι αν θέλει η Ελλάδα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αυτό θα πρέπει να γίνει με 10 ή 12 ομάδες. Οι μελέτες και οι έρευνες συμφωνούσαν, όχι όμως και οι… συνέταιροι της λίγκας. Και τώρα έρχεται το κράτος να πάρει τις αποφάσεις που αυτοί αδυνατούσαν να πάρουν.
Και μοιραία, επειδή οι αποφάσεις παίρνονται με το… μαχαίρι στον λαιμό, βίαια, προκαλούνται και μεγάλα προβλήματα. Τι προετοιμασία θα κάνουν οι ομάδες, τι μεταγραφές, τι σχεδιασμό, μιας και δεν θα ξέρουν ούτε πόσα ματς θα δώσουν, ούτε πόσους και ποιους αντιπάλους θα έχουν, αλλά και πόσοι και ποιοι θα πέσουν.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού βέβαια είναι ο μόνος που δεν φταίει, αφού οι καθ’ ύλην αρμόδιοι έχουν αφήσει τα πάντα στην τύχη και κοιτώντας τον ουρανό αναφωνούν «Άγιε μου Νικόλα, στείλε μου μια φραντζόλα».
Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τη μία πλευρά οι ομάδες που αναμένεται να έχουν τηλεοπτική στέγη και από την άλλη οι υπόλοιπες, που θα κληθούν να ξεκινήσουν τον μαραθώνιο με τρομακτικό οικονομικό μειονέκτημα.
Και ψάχνει λύση η Πολιτεία για να βρεθεί η ΕΡΤ σε ρόλο «χορηγού», προσφέροντας κάποια χρήματα στις άστεγες ομάδες. Την ώρα που αυτοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα… σιχτιρίζουν όλους τους άλλους, αλλά δεν κάνουν αυτοκριτική για το πώς απαξίωσαν το προϊόν τους. Ούτε αυτοί, ούτε οι άλλοι, κυρίως οι μεγάλοι, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να απαξιώσουν το προϊόν τους…


Σχολιάστε εδώ