Παυλόπουλος: Στήριξη του  κοινωνικού κράτους με κάθε θυσία

Παυλόπουλος: Στήριξη του κοινωνικού κράτους με κάθε θυσία

Την ανάγκη να στηριχθεί πάση θυσία το κοινωνικό κράτος στην Ευρώπη, που σήμερα δοκιμάζεται, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ανισότητες, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης Μ. Νικολέτι. «Πιστεύω ότι όλα αυτά τα μορφώματα του λαϊκισμού, τα οποία μάλιστα εμφανίζονται και ως απόγονοι -δυστυχώς- του φασισμού και του ναζισμού, έχουν τις αιτίες τους περισσότερο στην έλλειψη κοινωνικού κράτους, στα προβλήματα του κοινωνικού κράτους», σημείωσε.

Ο κ. Παυλόπουλος στηλίτευσε ακόμη τη στάση που τηρούν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες στο Μεταναστευτικό και την έλλειψη αλληλεγγύης που επιδεικνύουν έναντι των χωρών που αντιμετωπίζουν πρωτογενώς το τεράστιο για την Ευρώπη αυτό πρόβλημα. «Πρέπει να αντιληφθούν οι εταίροι μας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Συμβούλιο της Ευρώπης», τόνισε, «ότι το να είσαι Ευρωπαίος είναι μεγάλη τιμή, η οποία όμως συνεπάγεται και υποχρεώσεις.

Και αν δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις σε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα αλληλεγγύης, όπως είναι το Προσφυγικό, που αποδεικνύει τον ανθρωπισμό της Ευρώπης, τότε από εκεί και πέρα υπάρχουν και κυρώσεις και αυτές οι κυρώσεις πρέπει να επιβάλλονται».

Σιδερένιος, Πρόεδρε. Κάνε και λίγο κράτει. Σε χρειάζεται ο τόπος. Έχεις ξεπεράσει σε… χιλιόμετρα και καθημερινές παρουσίες όλους τους προκατόχους σου. Ούτε σχεδόν μία μέρα δεν έμεινε στο «Ωνάσειο» για τον ετήσιο καρδιολογικό έλεγχο. Έφυγε μετά την τοποθέτηση ενός stent και συνέχισε τις προγραμματισμένες επαφές και συναντήσεις του.


Σχολιάστε εδώ