Μέτωπο και με τον Καραμανλή ανοίγει ο Κυριάκος

Μέτωπο και με τον Καραμανλή ανοίγει ο Κυριάκος

-Έχει ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας

Μέτωπο με τον Κ. Καραμανλή ανοίγει ξαφνικά και απροσδόκητα ο Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ παραμένει ανοιχτό -λόγω Σκοπιανού και Novartis- το μέτωπο με τον Αντ. Σαμαρά, με την κατάσταση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας να είναι τεταμένη έως… εκρηκτική!

Δύο αναφορές του κ. Μητσοτάκη που ακουμπούσαν τον πρώην πρωθυπουργό, στη διάρκεια της συζήτησης την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή, προκάλεσαν έκπληξη και στάθηκαν αφορμή για να ανάψουν τα αίματα στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και όχι μόνον. Δικαίωσαν δε όσα στελέχη σταθερά τα τελευταία χρόνια υποστηρίζουν ότι οι κατά καιρούς κινήσεις «καλής θέλησης» του κ. Μητσοτάκη με αποδέκτη τον κ. Καραμανλή είναι προσχηματικές και δεν έχουν κανένα υπόβαθρο ειλικρίνειας.

Η πρώτη αναφορά του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας που ενόχλησε τους γαλάζιους βουλευτές (τους περισσότερους εξ αυτών) αφορούσε την οικονομική κρίση, όπου, αιφνιδιάζοντας ακόμη και βουλευτές άλλων κομμάτων, επέρριψε ευθύνες για τη χρεοκοπία της χώρας στις κυβερνήσεις της περιόδου 2004 – 2009, υιοθετώντας ουσιαστικά την επιχειρηματολογία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ο κ. Μητσοτάκης είπε τα εξής:

«Είστε η μετενσάρκωση όλων των δεινών που στην ουσία έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία το 2009 και το 2010».

Με την ολοκλήρωση της φράσης αυτής στα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας επικράτησε σούσουρο, ενώ στα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν μετά το πέρας της συζήτησης οι βουλευτές δεν έκρυβαν την έκπληξη αλλά και τη δυσφορία τους.

Ορισμένοι εξ αυτών δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να επρόκειτο για λεκτική αστοχία, οι περισσότεροι όμως ήταν σίγουροι ότι ο κ. Μητσοτάκη κινήθηκε βάσει του γνωστού σχεδίου, που στόχο έχει την απαξίωση του έργου του Κ. Καραμανλή.

Η δεύτερη αναφορά του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας που προκάλεσε τη δυσφορία (οργή) των Καραμανλικών αφορούσε τα γεγονότα του 2008. Απευθυνόμενος -και πάλι- προς τον πρωθυπουργό είπε χαρακτηριστικά: «Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008»! Υιοθετών έτσι τη θεωρία ότι για τα δραματικά γεγονότα εκείνων των ημερών ευθύνονται η Αριστερά και ειδικώς η άκρα Αριστερά.

Κόντρα στην πάγια άποψη ότι όσα συνέβησαν δεν ήταν έργο δυνάμεων από το εσωτερικό μόνο, αλλά συμμετείχαν δυνάμεις και κέντρα πέρα από τα όρια της ελληνικής επικράτειας. Άποψη την οποία συμμερίζεται, χωρίς να το έχει πει ποτέ ανοιχτά και δημόσια , ο Κ. Καραμανλής καθώς και πρόσωπα που κατείχαν καίριες θέσεις στην κυβέρνηση αλλά και στις Αρχές (Δικαιοσύνη, ΕΥΠ κ.ά.).

Μεταξύ αυτών δε υπάρχει απόλυτα εδραιωμένη η εκτίμηση ότι οι καταστροφές στην Αθήνα ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που είχε ως στόχο την τότε κυβέρνηση, αλλά πρωτίστως τον Κ. Καραμανλή. Κι όλα αυτά δεν κινούνται στο επίπεδο των εικασιών και των υπονοιών, αλλά προκύπτουν ως συμπέρασμα από τα στοιχεία που ήρθαν στα χέρια των Αρχών από τις έρευνες, ορισμένα από τα οποία δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Με την τοποθέτησή του αυτή στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης ακυρώνει ουσιαστικά τα παραπάνω και ταυτόχρονα υποβαθμίζει τη σημασία των γεγονότων εκείνων των ημερών. Καραμανλικά στελέχη θεωρούν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε όσα είπε συμπτωματικά και τυχαία, εξυπη- ρετούσαν συγκεκριμένες σκοπιμότητες, με βασικότερη να πλήξει το κύρος και την αξιοπιστία του πρώην πρωθυπουργού.


Σχολιάστε εδώ