Κάπως αργά ξύπνησαν εκεί στο Μαξίμου…

Κάπως αργά ξύπνησαν εκεί στο Μαξίμου…

Προφανώς, καθυστερημένα πήραν χαμπάρι ότι κυκλοφορεί κάποιος «Ρουβίκωνας» και εισβάλλει παντού, πρωτίστως σε κρατικά και κυβερ­νητικά κτίρια, τα κάνει γης Μαδιάμ και φεύγοντας αφήνει το μπιλιετάκι του, για την περίπτωση που κάποιος άλλος θελήσει να οικειοποιηθεί το έργο του. Τελευταία… επίσκεψή του ήταν στο Συμβούλιο της Επικρατείας την περασμένη Δευτέρα, όπου η… είσοδος είναι ελεύθερη, αφού από αστυνομική φρουρά ούτε λόγος να γίνεται.

Το Μέγαρο Μαξίμου είναι… προβληματισμένο, μετά και τις συχνές τελευταία… επισκέψεις του «Ρουβίκωνα» σε ξένες πρε­σβείες, καθώς η κυβέρνηση και ασφαλώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποχρεώνεται να απολογείται στο εξωτερικό και αυτό του χαλάει το προφίλ που έχει φτιάξει.

Φυσικά, το μεγάλο φορτίο το σηκώνει ο αρμόδιος για τη δημόσια τάξη και την προστασία του πολίτη υπουργός, ο Νίκος Τόσκας, που έχει από πάνω να τ’ ακούει και από τους αστυνομικούς, όπως εν προκειμένω από τον πρόεδρο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλη Ντούμα, ο οποίος του καταλογίζει ευθύνες για τη διάλυση της ομάδας «Δέλ­τα», που ήταν για να προλαμβάνει τέτοιου είδους επιθέσεις.

Τόνισε συγκεκριμένα: «Η εμμονή του Τόσκα να μη βλέπει την ανάγκη αυτή (της επανασύστασης της εν λόγω ομάδας) θα απολαμβάνει να βανδαλίζεται η δημόσια περιουσία και να γελοιοποιείται η ΕΛΑΣ και η πολιτεία».
Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής το σχόλιο ήταν: «Η χώρα μοιάζει παραδομένη στη βία ακραίων στοιχείων, που δέρνουν, προπηλακίζουν, εισβάλλουν σε δημόσια κτίρια. Φτάνει πια, ανοχή τέλος».

ΥΓ.: Πριν από το ΣτΕ, ο «Ρουβίκωνας» είχε… περάσει από το συμβολαιογραφείο μιας κυρίας στο κέντρο της Αθήνας, αφήνοντας τα… διαπιστευτή­ριά του για το μπάχαλο που είχε αφήσει πίσω του…


Σχολιάστε εδώ