Την κατάργηση των μετρητών προτείνει ο Ν. Καραμούζης

Την κατάργηση των μετρητών προτείνει ο Ν. Καραμούζης

-Και να κοπιάρουμε το «μοντέλο της Κύπρου», που ισχύει για τους μη κατοίκους

Την υποχρεωτική χρήση χρεωστικών καρτών για συναλλαγές άνω των 100 ευρώ χωρίς χρεώσεις, με επιβάρυνση του Δημοσίου για το σχετικό κόστος των τραπεζών, προτείνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Νίκος Καραμούζης. Και, επίσης, την κατάργηση των μετρητών σε όλες τις εταιρικές συναλλαγές και την υποχρεωτική πληρωμή μισθών και εισφορών μέσω τραπεζών – προτάσεις που μπορούν να ταρακουνήσουν την Αγορά, όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒΕ.

Προανήγγειλε ακόμη την περαιτέρω χαλάρωση των capital controls και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα καταργούσε, αν μπορούσε, από αύριο κιόλας όλους τους περιορισμούς για τις επιχειρήσεις. Εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθηση ότι η επίτευξη ρυθμών ανάπτυξης «όχι μόνο 2% αλλά και 3% και 4% για την ελληνική οικονομία είναι εφικτή».

Επίσης, ο κ. Ν. Καραμούζης είπε ότι η Ελλάδα πρέπει «να κοπιάρει ακριβώς όπως είναι ‘‘το μοντέλο της Κύπρου’’, που ισχύει για τους μη κατοίκους, όσον αφορά τις προϋποθέσεις και τους όρους έγκρισης εταιρικής φορολογικής έδρας, έκδοσης ελληνικού διαβατηρίου και απόκτησης status μόνιμου φορολογικού κατοίκου, διαχείρισης προσωπικής και εταιρικής περιουσίας με εισαγωγή του θεσμού των trusts και διαχείρισης ναυτιλιακών επενδύσεων».

Φωτο: newpost.gr


Σχολιάστε εδώ