Μια ξεχωριστή εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από την «ΕΛΠΙΔΑ»

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης από την «ΕΛΠΙΔΑ»

Μια ξεχωριστή βραδιά διοργανώνει στις 29 Μαΐου ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», παρουσιάζεται το Ορατόριο του Γιώργου Χατζηνάσιου «Το χρονικό της Αλώσεως», με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Μαλιάρα.

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος, μελοποιώντας το χρονογράφημα του Γεωργίου Φραντζή για την Άλωση της Πόλης, φιλοδοξεί να μας μεταφέρει νοερά στα κοσμοϊστορικά γεγονότα της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Την παράσταση θα σκηνοθετήσει ο Γρηγόρης Βαλτινός, ερμηνεύοντας και τον ρόλο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος θα ερμηνεύσει τον ρόλο του Μωάμεθ, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος θα είναι στον ρόλο του ιστοριογράφου αφηγητή Γεωργίου Φραντζή και οι τροβαδούροι Χρήστος Τσιαμούλης και Στέφανος Δορμπαράκης θα σκιαγραφήσουν τις τελευταίες συγκλονιστικές στιγμές της Πόλης.

Την παράσταση θα συνοδεύουν η Μεικτή Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και η χορωδία της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και έχει δύο σκοπούς, να είναι ημέρα μνήμης και τα έσοδα να διατεθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

Να είμαστε όλοι εκεί…


Σχολιάστε εδώ