Ελλάς, το μεγαλείο σου…

Ελλάς, το μεγαλείο σου…

Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός «Αρχιπέλαγος» κατέθεσε αίτηση, που τελικά έγινε δεκτή από το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να στελεχώσει με λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και να λειτουργήσει τα υπερσύχρονα μαγειρεία του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι» στην Κηφισιά. Θα στελεχώσει τα μαγειρεία με είκοσι εργαζόμενους που θα μαγειρεύουν και θα τροφοδοτούν όλα τα δημόσια νοσοκομεία του λεκανοπεδίου. Η ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει: «Το νοσοκομείο διαθέτει υπερσύγχρονα μαγειρεία 1.000 τ.μ., τα οποία, λόγω έλλειψης προσωπικού και πολιτικής βούλησης, ουδέποτε λειτούργησαν.

Με το προτεινόμενο σχέδιο θα γίνει δυνατή η παροχή ποιοτικού φαγητού σε νοσοκομεία του λεκανοπεδίου και θα δημιουργηθούν πάνω από 20 θέσεις εργασίας για λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας». Καταλήγοντας δε τονίζει: «Η υλοποίηση της δράσης από Κοινωνικό Συνεταιρισμό, με τον διπλό τους ρόλο ως κοινωνικές επιχειρήσεις και ταυτόχρονα ως μονάδες ψυχικής υγείας, εποπτευόμενες και εγκεκριμένες από το υπουργείο Υγείας, θα συμβάλει τόσο στην αξιοποίηση αδρανούς δημόσιας περιουσίας για κοινωνικό σκοπό και τον περιορισμό των δαπανών σίτισης όσο και στην εργασιακή αποκατάσταση και κοινωνική επανένταξη ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας».

Η στήλη εύχεται το εγχείρημα να έχει απόλυτη επιτυχία και να μείνει μακριά από παλιές πρακτικές, που κυριολεκτικά αμαύρωσαν τη λειτουργία συνεταιρισμών διαχρονικά… Έχει όμως και μια απορία: Υπήρχαν χρήματα για να προμηθεύουν από διάφορα catering φαγητό τα νοσοκομεία και δεν υπήρχαν για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου τόσα χρόνια; Ελλάς, το μεγαλείο σου…


Σχολιάστε εδώ