Die Welt: Ο Τσίπρας θέλει να κάνει πάλι την Ελλάδα μεγάλη

Die Welt: Ο Τσίπρας θέλει να κάνει πάλι την Ελλάδα μεγάλη

Με τίτλο «Κάνοντας την Ελλάδα και πάλι μεγάλη», ρεπορτάζ της Die Welt κάνει αναφορά στο νέο αναπτυξιακό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, επιδιώκει να αποχωρήσει από τα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης – και να απελευθερωθεί από τον μη δημοφιλή έλεγχο των μνημονίων.

Την Τετάρτη, λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες της Die Welt, ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινοβούλιο, ένα σχέδιο ανάπτυξης που θα εγγυηθεί την έναρξη της νέας αναπτυξιακής φάσης της Ελλάδας μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος βοήθειας. Το βοηθητικό πρόγραμμα τελειώνει το καλοκαίρι. Ο πρωθυπουργός χρειάζεται θετικές προοπτικές για τη χώρα του, έτσι ώστε οι Έλληνες να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους σε ιδιωτικούς ξένους επενδυτές.

Στο έγγραφο των 104 σελίδων, το οποίο αποσπάται από την WELT, ο Τσίπρας σχεδιάζει, μεταξύ άλλων, εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις στον οικονομικό και ενεργειακό τομέα της χώρας. “Η προτεραιότητα τώρα είναι η ταυτόχρονη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε τραπεζικούς ισολογισμούς, η μείωση των υφιστάμενν ελέγχων κεφαλαίου και η βελτίωση της εταιρικής διακυβέρνησης στον τραπεζικό τομέα”, ανέφερε το έργο.

Το ποσοστό των επισφαλών δανείων στους τραπεζικούς ισολογισμούς εξακολουθεί να είναι υψηλό, σύμφωνα με την ανάλυση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα έχει ήδη εισαγάγει μια σειρά μέτρων για τη μείωση της. Και παρόλο που πολλά έχουν ήδη συμβεί. Προκειμένου να τεθούν ταχύτερα οι τράπεζες, η Ελλάδα σκοπεύει να εξετάσει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη μιας εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Αυτό θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των επισφαλών δανείων. Τα μέτρα αναμένεται να ολοκληρωθούν το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Το ερώτημα, πλέον, είναι: Τα προαναγγελθέντα μέτρα για τους επενδυτές πόσο πειστικά είναι; Με ποιο τρόπο θα εγκαταλείψει η Ελλάδα το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας;


Σχολιάστε εδώ