Πώς το κερδίσαμε το στοίχημα;

Πώς το κερδίσαμε το στοίχημα;

Του
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΤΑΚΟΥ


Ο τελικός του Κυπέλλου ανέδειξε πανάξια νικήτρια την καλύτερη ομάδα, τον ΠΑΟΚ. Το Κύπελλο το σήκωσε η ομάδα που το ήθελε περισσότερο. Οι παίκτες του Λουτσέσκου εμφανίστηκαν καμικάζι, ενώ, αντίθετα, αυτοί του Χιμένεθ εντελώς… αδειασμένοι.

Ο τελικός απέδειξε επίσης πως στο ελληνικό ποδόσφαιρο… διψάμε για επιτροπεία. Ο Ισπανός Φερνάντεθ Μπορμπαλάν είχε μια όντως πολύ καλή διαιτησία. Όμως, αν τις ίδιες αποφάσεις τις είχε πάρει έλληνας διαιτητής, κανείς δεν θα τις είχε δεχθεί με τον ίδιο τρόπο.

Ο τελικός είχε, όμως, και το θλιβερό του μέρος. Και αυτό αφορούσε τα επεισόδια. Εκτός απ’ όσα έγιναν έξω και γύρω από το στάδιο είχαμε και αυτά που έγιναν μέσα σε αυτό. Σ’ έναν αγώνα που υποτίθεται ότι ήταν το πιο κρίσιμο τεστ για να αποφύγουμε το Grexit και που η… μισή αστυνομία του λεκανοπεδίου ήταν στο πόδι, οι έλεγχοι ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτοι.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων, κυρίως του ΠΑΟΚ, αλλά και της ΑΕΚ, είχαν κουβαλήσει στο ΟΑΚΑ τη… μάνα τους και τον πατέρα τους. Ο Μπορμπαλάν σφύριξε λήξη εν μέσω μιας χαοτικής κατάστασης και με όλους τους υπευθύνους να ξεφυσούν με ανακούφιση που ο τελικός ολοκληρώθηκε. Και στη συνέχεια είχαμε απονομή εν μέσω δακρύων, από τα δακρυγόνα που είχαν πέσει έξω από το στάδιο.
Αυτό δεν το λες επιτυχία, αλλά μάλλον «έμεινα σε δύο μαθήματα, αλλά πέρασα με τον μέσο όρο…». Και είναι να απορεί κανείς με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, ο οποίος είπε ότι «κερδίσαμε το στοίχημα», σε αντίθεση με τον κ. Βασιλειάδη, που ομολόγησε ότι «τα μέτρα απέτυχαν».

Φωτο: paokfc.gr


Σχολιάστε εδώ