Φωτιές άναψαν τα λόγια Νταμπίζα στο «τριφύλλι»

Φωτιές άναψαν τα λόγια Νταμπίζα στο «τριφύλλι»

«Στον Παναθηναϊκό περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις στα διοικητικά και προσδοκούν ότι μετά τις 30 Ιουνίου θα υπάρξει αλλαγή σελίδας και η PANASIA θα αναλάβει τα ηνία.

Ωστόσο, στους παίκτες του «τριφυλλιού» έχουν μπει… ψύλλοι στ’ αυτιά μετά απ’ όσα τους είπε ο Νίκος Νταμπίζας. Και αυτό διότι ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας μίλησε με την προοπτική… παραμονής του Αλαφούζου. Οι κουβέντες του είχαν ως βάση τα δεδομένα… «Μνημονίου». Χαμηλά συμβόλαια, μειωμένο μπάτζετ, παιδιά από τις ακαδημίες που θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα.

Αυτό το πλάνο, που ακούγεται από καιρό ότι είναι το… plan B του Γιάννη Αλαφούζου, προβλέπει:
Μπάτζετ μικρότερο των 4 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα θα γίνουν προτάσεις σε παίκτες του ρόστερ για να μειώσουν τις αποδοχές τους, αφού πλέον το ταβάνι στα συμβόλαια θα είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Ο Παναθηναϊκός, με τους περιορισμούς που θα του επιβληθούν στις μεταγραφές, θα έχει το δικαίωμα μόνο μίας μεταγραφής άνω των 23 ετών. Είτε ελεύθερου ποδοσφαιριστή είτε δανεικού. Ως εκ τούτου, αυτό που έχει αποφασιστεί είναι η συγκεκριμένη μεταγραφή να αφορά τον βασικό επιθετικό της ομάδας, αφού εκεί εντοπίστηκε το πιο σημαντικό πρόβλημα την περσινή σεζόν.

Ο Νταμπίζας θα ξεκινήσει άμεσα την προσπάθεια να κρατήσει στην ομάδα τον βασικό κορμό που έκλεισε την περσινή χρονιά. Στόχος να έχει η ομάδα κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές. Στα πλαίσια αυτά θα προσπαθήσει να τους πείσει και να μην προχωρήσουν σε προσφυγές. Άμεσα ο επανακάμψας τεχνικός διευθυντής θα συναντηθεί με τον Τάκη Φύσσα για να συζητήσουν πόσοι και ποιοι από τους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών είναι έτοιμοι όχι μόνο να προωθηθούν αλλά και να δώσουν βοήθειες με το… καλημέρα στην πρώτη ομάδα.

Ο ΠΑΟ θα έχει το δικαίωμα να κάνει όσες μεταγραφές θέλει κάτω των 23 ετών. Όμως αυτές οι μεταγραφές πρέπει να αφορούν μόνο ελεύθερους παίκτες. Ο Νταμπίζας ήδη έχει ξεκινήσει επαφές με ατζέντηδες για να βρεθούν παίκτες ικανοί να προσφέρουν. Πάντως, στενοί συνεργάτες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (που εξακολουθεί απτόητος τις επαφές για το «Athens alive») αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν έχει πει την τελευταία του λέξη για την ΠΑΕ και θα είναι εκεί αν κάτι πάει στραβά και παραμείνει ο Αλαφούζος στην ομάδα.

Φωτο: protothema.gr


Σχολιάστε εδώ