Πρ. Παυλόπουλος: Έχουν ευθύνη οι Εταίροι που δεν εκπληρώνουν το χρέος αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Πρ. Παυλόπουλος: Έχουν ευθύνη οι Εταίροι που δεν εκπληρώνουν το χρέος αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες


«Το παράδειγμα της Ελλάδας και της Εσθονίας πρέπει να θέσει προ των ευθυνών τους εκείνους τους Εταίρους μας, οι οποίοι δεν εκπληρώνουν το χρέος Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες.  Τους καθιστούμε σαφές ότι το χρέος αυτό συνιστά, με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο, και νομική υποχρέωση, η μη εκπλήρωση της οποίας συνεπάγεται κυρώσεις».
τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την προσφώνησή του, στο επίσημο δείπνο, που παρέθεσε προς τιμήν της Προέδρου της Εσθονίας κ. Κέρστι Κάλγιουλάιτ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Για μιαν ακόμη φορά θα επαναλάβω ότι οι Χώρες μας έχουν εκπληρώσει, και μάλιστα στο ακέραιο, τις υποχρεώσεις τους ως προς την αντιμετώπιση ενός ζητήματος, στην βάση του οποίου κρίνεται ο Ανθρωπισμός, ως θεμελιώδης αξία της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Αναφερόμενος ειδικότερα στην Ελλάδα, όλοι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι ανέλαβε το μεγαλύτερο βάρος αυτού του χρέους, και μάλιστα μέσα σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, με τεράστιες επιπτώσεις για τον Ελληνικό Λαό».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε αναφορά και για τον σεβασμό ως προς το Διεθνές Δίκαιο από την Τουρκία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί ν’ ανεχθεί παρεκκλίσεις ως προς τον εκ μέρους της Τουρκίας σεβασμό του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και του Διεθνούς Δικαίου, πολλώ μάλλον όταν, αν συνέβαινε το αντίθετο, θα εδημιουργείτο ένα εξαιρετικά αρνητικό προηγούμενο, το οποίο θα μπορούσαν να επικαλεσθούν εις βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της και άλλες τρίτες χώρες».


Σχολιάστε εδώ