Εκκαθαρίσεις  προανήγγειλε ο Κυριάκος!

Εκκαθαρίσεις προανήγγειλε ο Κυριάκος!

-Θα ξεκινήσει από την ΕΡΤ
-Ξεπερασμένο το οκτάωρο, λέει…

Αντιφατικά μηνύματα συνεχίζει να εκπέμπει ο Κυρ. Μητσοτάκης όσον αφορά τις πολιτικές που θα εφαρμόσει στον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, αν κι εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τις ανησυχίες που ούτως ή άλλως υπάρχουν σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας κι έχουν να κάνουν με τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του.

Παράλληλα επιτείνει τη σύγχυση και την απογοήτευση στις τάξεις βουλευτών και στελεχών, που έχουν… κουραστεί μετρούν τη μία μετά την άλλη τις αστοχίες του, που υπονομεύουν την προσπάθεια της παράταξης εν όψει των επόμενων εκλογών.

Με διαδοχικές δηλώσεις το τελευταίο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να κατευνάσει τις ανησυχίες των χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, παρέχοντας τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις. Αναφερόμενος ωστόσο στην ΕΡΤ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης που αναγκαστικά (;) θα γίνει το προσωπικό της θα μειωθεί. «Την ΕΡΤ όπως είναι σήμερα να την ξεχάσουμε», ανέφερε, ενώ δεσμεύτηκε να μειώσει κατά 50% το τέλος που πληρώνουν οι πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Που σημαίνει ότι θα μειωθούν σημαντικά τα έσοδά της.

Πρόσθεσε δε χαρακτηριστικά: «Αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό, θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό». Χωρίς να μπει στον κόπο να διευκρινίσει ποιες ακριβώς διαδικασίες θα ακολουθηθούν και κυρίως τι θα γίνει με τους εργαζόμενους που θα… περισσέψουν.

Κατάργησε το οκτάωρο!
Αίσθηση στο μεταξύ προκάλεσαν οι αναφορές του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά την εργασία στον ιδιωτικό τομέα, αφού επί της ουσίας έδωσε τις… ευλογίες του στη μερική απασχόληση. Μιλώντας σε Forum στη Θεσσαλονίκη, σε μια αποστροφή του χαρακτήρισε «ξεπερασμένα» τόσο το οκτάωρο όσο και τη σταθερή εργασία!

Η τοποθέτησή του αυτή αποτέλεσε ένα σοκ για τους χιλιάδες εργαζόμενους της χώρας, που είναι εκείνοι οι οποίοι υφίστανται στον μέγιστο βαθμό τις συνέπειες της κρίσης (μερική απασχόληση, ανασφάλιστη εργασία κ.λπ.). Αντιδράσεις υπήρξαν και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, με στελέχη να κάνουν λόγο για «γκάφα» που θα κοστίσει στην παράταξη, καθώς -όπως τονίζουν- τέτοιου είδους θέσεις και απόψεις τρομοκρατούν τους εργαζόμενους και… διώχνουν ψηφοφόρους!

Απαντώντας στην κριτική, στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη ανέφεραν ότι η κρίση έχει αλλάξει τα πάντα στη χώρα και κατά συνέπεια όλα και όλοι πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.


Σχολιάστε εδώ