Πολλά σύννεφα μαζεύονται πάνω από τα πεπραγμένα του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Κεφαλονιάς
Πρόσφατα δημοσιεύματα τοπικών Μέσων δεν αφήνουν αμφιβολίες για το ότι «κάτι τρέχει».
Η τοπική εφημερίδα «Ημερήσιος» είχε πρωτοσέλιδο την ανάθεση απεντόμωσης που έκανε το Ταμείο σε εταιρεία της Γλυφάδας -λες και δεν υπάρχουν επαγγελματίες γι’ αυτό στο νησί- και για το γεγονός πως ο υπεύθυνος ασφαλείας των λιμενικών εγκαταστάσεων Αργοστολίου, Σάμης και Βαθέως (Ιθάκης), με τον ίδιο πρόεδρο στο Λιμενικό Ταμείο και τον ίδιο εργαζόμενο, έλαβε αποζημίωση 7.872 ευρώ το 2016, 15.000 ευρώ το 2017 και για το 2018 θα πάρει 24.500 ευρώ. Δεύτερο δημοσίευμα στο Kefalonia Press, αφού περιγράφει με έγγραφα την απευθείας ανάθεση του βαψίματος των στύλων ηλεκτροφωτισμού στο λιμάνι του Ληξουρίου, καταλήγει: «30 Απριλίου, ημέρα Δευτέρα, ο πρόεδρος αποφασίζει την απευθείας ανάθεση βαψίματος των στύλων ηλεκτροφωτισμού και λοιπών εγκαταστάσεων παραλιακής ζώνης Ληξουρίου.
30 Απριλίου υπογράφεται η σύμβαση μεταξύ Λ. Ταμείου και εργολάβου για το έργο του βαψίματος…
1η Μαΐου, αργία Πρωτομαγιάς, δεν δούλεψε ο εργολάβος.
2 Μαΐου, εργασίες.
3 Μαΐου, εργασίες.
4 Μαΐου, πληρώθηκε.
Μέσα σε δύο μέρες έγιναν όλες οι εργασίες και η παραλαβή του έργου και την επόμενη η πληρωμή…».
Στη συνέχεια του δημοσιεύματος υπάρχουν τωρινές φωτογραφίες που δείχνουν ελάχιστους, κακοβαμμένους στύλους, με τα καλώδια της ΔΕΗ να κρέμονται…
Κάποιος να ξυπνήσει τη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση του Δήμου Κεφαλονιάς…
Μια παγκόσμια πρωτιά ελλήνων ερευνητών παραπέμπει στην Κεφαλονιά. Για πρώτη φορά διεθνώς, έλληνες ερευνητές κατάφεραν να χαρτογραφήσουν τρισδιάστατα ένα μεσοαστρικό μοριακό νέφος αερίων και σκόνης, δηλαδή την περιοχή που γεννιούνται τα καινούργια άστρα. Η ανακάλυψη αυτή άνοιξε τον δρόμο για την επίλυση ενός από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην Αστροφυσική: Τι καθορίζει τον αριθμό και το είδος των άστρων και των πλανητών που δημιουργούνται στον γαλαξία μας.
Η ανακάλυψη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Science» και ήταν ο πυρήνας της διδακτορικής διατριβής του δρ Άρη Τρίτση, την οποία ολοκλήρωσε το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης υπό την επίβλεψη του καθηγητή Κώστα Τάσση.
Η έρευνα βασίστηκε σε θεωρητικές και πειραματικές μελέτες των δύο ερευνητών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο ΙΤΕ και σε δεδομένα από τη διαστημική αποστολή «Herschel» του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού (ESA).