Πλαγιοκοπούν τη ΝΔ  νέα κόμματα της Δεξιάς!

Πλαγιοκοπούν τη ΝΔ νέα κόμματα της Δεξιάς!

-Για «δούρειους ίππους» και «γενίτσαρους» μιλάει η Πειραιώς

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί στα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας η έντονη κινητικότητα που καταγράφεται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς και οι διεργασίες που εξελίσσονται στο παρασκήνιο και που -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- θα οδηγήσουν στην ίδρυση ενός ή περισσοτέρων νέων κομμάτων. Ακόμη κι αν αυτοί οι πολιτικοί σχηματισμοί δεν καταφέρουν να πιάσουν το όριο του 3% και να μπουν στη Βουλή, κάτι το οποίο κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει, το ποσοστό που θα συγκεντρώσουν θα… λείψει από τη Νέα Δημοκρατία και μπορεί να τινάξει στον αέρα τους σχεδιασμούς του Κυρ. Μητσοτάκη.

Ενδεικτικοί της ανησυχίας που επικρατεί στην Πειραιώς είναι οι χαρακτηρισμοί «γενίτσαροι» και «δούρειοι ίπποι», που αποδίδονται στους εμπλεκόμενους στις διεργασίες αυτές από ανώτατους κομματικούς παράγοντες και στενούς συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη. Χαρακτηρισμοί που αποτυπώνονται στις πρώτες σελίδες των φιλικά προσκείμενων στη Νέα Δημοκρατία Μέσων Ενημέρωσης.

Είναι ακριβώς η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ηγεσία στην προσπάθειά της να σαμποτάρει και να ακυρώσει τις προσπάθειες ίδρυσης νέων πολιτικών φορέων. Εμμέσως πάντα, για να μη δείξει ότι ανησυχεί, θα κατηγορήσει τους επικεφαλής τους, στη βάση ότι με την κάθοδό τους στις εκλογές υπονομεύουν τη Νέα Δημοκρατία και εξυπηρετούν τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα.

Το όνομα του προέδρου του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλου, για τον οποίο πρώτο έγραψε το «ΠΑΡΟΝ» (στο φύλλο της 6ης Μαΐου), συζητείται ευρέως, λέγεται δε ότι θα είναι εκείνος που θα ηγηθεί του νέου πολιτικού φορέα. Ο Β. Αντώναρος, που πρωτοστατεί στις διεργασίες, διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον Γ. Καρατζαφέρη.

Ο ίδιος πάντως ο κ. Μίχαλος απέφυγε (μέχρι χθες τουλάχιστον) να τοποθετηθεί δημόσια, δίνοντας τροφή στα σχετικά σενάρια. Πέραν των Β. Αντώναρου, Κ. Παπακώστα και Ν. Καραχάλιου, που λειτουργούν ως ομάδα, αδιευκρίνιστο παραμένει πώς θα δραστηριοποιηθούν στις επόμενες εκλογές παράγοντες από τον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς, όπως οι Γ. Καρατζαφέρης, Τ. Μπαλτάκος, Φ. Κρανιδιώτης κ.ά. Αν δηλαδή θα βρουν μια κοινή συνισταμένη προκειμένου να συμπορευτούν ή θα προκύψουν περισσότερα του ενός κόμματα.


Σχολιάστε εδώ