LIVE η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα από τη Σόφια για το Σκοπιανό Ζάεφ για λύση πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, τον Ιούνιο

LIVE η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα από τη Σόφια για το Σκοπιανό Ζάεφ για λύση πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, τον Ιούνιο

 

 

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ δήλωσε σήμερα ότι μια συμφωνία ανάμεσα στα Σκόπια και την Αθήνα για τη διευθέτηση της διένεξης για την ονομασία της χώρας του που διαρκεί εδώ και δεκαετίες μπορεί να επιτευχθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο.

«Συζητήσαμε μια (συγκεκριμένη) λύση στη διένεξη για την ονομασία η οποία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, όμως είναι ανάγκη να έχουμε περισσότερες συζητήσεις στις χώρες μας», δήλωσε ο Ζάεφ σε δημοσιογράφους στη Σόφια.

Πηγή:/hellasjournal.com


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ – Σε λίγο συνέντευξη τύπου

Στο Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού (NDK) της Σόφιας, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες της Συνόδου ΕΕ-Δυτικών Βαλακανίων, έγινε στο περιθώριο, η διμερής συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού μες τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στην οποία έγινε ανασκόπηση των έως τώρα εξελίξεων στο θέμα της ονομασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ. Όπως μετέδωσε ο πολιτικός συντάκτης Γιάννης Φασουλάς η κατάσταση παραμένει αυτή που ήταν και πριν από τη συνάντηση, και αποτυπώνεται στο «πρόοδος και αισιοδοξία». Περισσότερες λεπτομέρειες θα δώσει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη τύπου.

Πηγή: ΕΡΤ
Αποστολή: Γιάννης Φασουλάς


Σχολιάστε εδώ