«Πόλεμος» δηλώσεων Νετανιάχου Ερντογάν με φόντο τη Γάζα

«Πόλεμος» δηλώσεων Νετανιάχου Ερντογάν με φόντο τη Γάζα

Ερντογάν: Ο Νετανιάχου έχει το αίμα των Παλαιστινίων στα χέρια του

Νετανιάχου: Να μην μας κάνει μαθήματα ηθικής – Εσύ που βομβαρδίζεις αδιακρίτως αμάχους εδώ και χρόνια

Σε διπλωματική διένεξη οδηγούνται οι Ρ.Τ. Eρντογάν και Νετανιάχου με «πόλεμο» δηλώσεων και φόντο τη Γάζα.

Κυρίως από τον Τούρκο Πρόεδρο όπου στην προσπάθειά του και εν όψη των Τουρκικών εκλογών να φανεί ως ο κατεξοχήν “προστάτης” των Μουσουλμάνων της Παλαιστίνης ξεπέρασε τα όρια του λαϊκισμού γράφοντας στον λογαριασμό του στο Twitter: Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου έχει στα χέρια του το αίμα των Παλαιστινίων και δεν μπορεί να καλύπτει τα εγκλήματά του, κάνοντας επίθεση στην Τουρκία. Είναι ένας Πρωθυπουργός κράτους απαρτχάιντ, ο οποίος έχει κατακτήσει τη γη ανυπεράσπιστων ανθρώπων για πάνω από 60 χρόνια, παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. “Θέλεις ένα μάθημα ανθρωπιάς; Διάβασε τις 10 εντολές”, αναφέρει.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, λίγες ώρες νωρίτερα, η Άγκυρα ζήτησε από τον πρεσβευτή του Ισραήλ, Εϊτάν Ναέ, να φύγει προσωρινά από τη χώρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γεγονότα στη Γάζα.

Αντίδραση από το Ισραήλ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου απάντησε στις κατηγορίες του Τούρκου Πρόεδρου αναφέροντας: «Ο Ερντογάν είναι μεταξύ των μεγάλων υποστηρικτών της Χαμάς και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι καταλαβαίνει πλήρως την τρομοκρατία και τις σφαγές. Προτείνω να μην μας κάνει μαθήματα ηθικής».

Να σημειώσουμε πως την 1η Απριλίου ο Νετανιάχου είχε δηλώσει πως ο ισραηλινός στρατός «δεν έχει να δεχθεί μαθήματα ηθικής από εκείνον που βομβαρδίζει αδιακρίτως αμάχους εδώ και χρόνια», αναφερόμενος στην Τουρκία.

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς, το παλαιστινιακό ισλαμικό κίνημα που βρίσκεται στην εξουσία στη λωρίδα της Γάζας, ότι υποκινεί τη βία στα σύνορα του θύλακα αυτού με το Ισραήλ.

Εν το μεταξύ το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ αντέδρασε με την απέλαση, σήμερα, του Τούρκου πρόξενου στην Ιερουσαλήμ. Όπως ανακοίνωσε  ο πρόξενος κλήθηκε και του ζητήθηκε να επιστρέψει στην Τουρκία “για διαβουλεύσεις, για κάποια χρονική περίοδο”.

 


Σχολιάστε εδώ