Νέα αρχή κάνει ο Καραμανλής!

Νέα αρχή κάνει ο Καραμανλής!

Υψηλού συμβολισμού και με σημείο αναφοράς τα εθνικά θέματα ήταν η τριήμερη επίσκεψη του Κ. Καραμανλή στη Θράκη. Αν και απέφυγε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση, επίσημη ή ανεπίσημη, με τις κινήσεις και τις επαφές που είχε, έστειλε σαφή μηνύματα, με αποδέκτες εντός κι εκτός ελληνικής επικράτειας.

Την περίοδο αυτή η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, συνέπεια των συνεχιζόμενων προκλήσεων από την πλευρά της Άγκυρας αλλά και της συνεχιζόμενης ομηρίας των δύο ελλήνων στρατιωτικών, βρίσκεται στο ζενίθ της, με ορα­τό το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου.

Με την επίσκεψή του στη Θράκη ο πρώην πρωθυπουργός θέλησε, κατά πρώτον, να υπογραμμίσει το υψηλό ενδιαφέρον του για τα εθνικά θέματα. Και, κατά δεύτερον, να στείλει μή­νυμα προς τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου ότι τα εθνικά θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σύνεση και υπευθυνότητα.

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Έβρου της ΝΔ Αν. Δημοσχάκη συναντήθηκε με φαντάρους και αξιωματικούς που υπηρετούν στη γραμμή των συνόρων με την Τουρκία, όπου -όπως λένε οι πληροφορίες- ο κ. Καραμα­νλής διαπίστωσε το υψηλό φρόνημά τους. «Δεν είμαστε εδώ για να φοβόμαστε, αλλά για να υπερασπιστούμε την πατρίδα», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια ενός εξ αυτών.

Εκτός από τον Έβρο επι­σκέφθηκε και τη Ροδόπη, φιλοξενούμενος από τον κ. Στυλιανίδη. Με σαφή την πρό­θεση να στηρίξει τις προσπάθειες της Νέας Δημοκρατίας να εκλέξει βουλευτή στη συγκεκριμένη περιφέρεια αλλά και στη γειτονική Ξάνθη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Ροδόπη και οι τρεις βουλευτές είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.

Ποικίλες ερμηνείες, στο μεταξύ, πυροδότησε μια δήλωση του Ευρ. Στυλιανίδη σχετικά με την επίσκεψη του πρώην πρω­θυπουργού στη Θράκη: «Ο Κ. Καραμανλής ξανάπιασε το νήμα από εκεί που το άφησε το καλοκαίρι του 2009 και σηματοδότησε μια νέα αρχή».

Κωδικοποιώντας τα μηνύματα της επίσκεψης ο Ευρ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός θέλησε να υπογραμμίσει τρία πράγματα: α) Η αμυντική, αναπτυξιακή, πνευματική και δημογραφική θωράκιση της Θράκης είναι εθνικό πρόταγμα. β) Η παραταξιακή ενότητα και η αφύπνιση όλων των δυνάμεων είναι αναγκαία για τη στήριξη του αγώνα της Νέας Δημοκρα­τίας και του Κυρ. Μητσοτάκη. γ) Η αποκατάσταση της ισχυρής κοινοβουλευτικής εκπρο­σώπησης, ιδίως σε Ροδόπη και Ξάνθη, είναι προϋπόθεση για την ισορροπία και την προοπτική της ακριτικής περιφέρειας.


Σχολιάστε εδώ