Δυσαρεστημένοι πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Δυσαρεστημένοι πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν μας δίνει κανένας σημασία!
Η κυβέρνηση δεν τραβάει

Κατήφεια και απαισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που κρούουν τον κώδωνα τον κινδύνου όσον αφορά τις επόμενες εκλογές. Οι δυσλειτουργίες (αρρυθμίες) που παρουσιάζει η κυβέρνηση σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις που προκαλεί η ακολουθούμενη πολιτική διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα και καθιστούν δυσοίωνες τις προοπτικές για το μέλλον.

Μοναδική πηγή αισιοδοξίας ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος παραμένει το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρά την αναπόφευκτη φθορά από την άσκηση της εξουσίας, διατηρεί σε μεγάλο βαθμό το πολιτικό του κεφάλαιο.

«Η κυβέρνηση δεν τραβάει», είναι η πλέον… δημοφιλής διαπίστωση μεταξύ των βουλευτών, οι οποίοι επισημαίνουν την απουσία κεντρικής καθοδήγησης σε κορυφαία ζητήματα. «Έχουμε χάσει την επαφή με τον κόσμο», παραδέχονται και το αποδίδουν αυτό τόσο στα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση όσο και στο γεγονός ότι δεν είναι ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την κοινωνία, όπως συνέβαινε πριν από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας.

Τους βουλευτές προβληματίζουν ακόμη οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε υποθέσεις όπου εμπλέκονται οικονομικοί παράγοντες (Σαββίδης, Καλογρίτσας κ.ά.), καθώς «δημιουργείται η εντύπωση ότι συνδιαλεγόμαστε μαζί τους».

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μόνιμο θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια και στις συσκέψεις των βουλευτών.
Το άλλο θέμα που πυροδοτεί την αγωνία τους είναι η «σφαγή» που θα γίνει στην περίπτωση που στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα. Υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις, ο αριθμός των βουλευτών θα είναι μειωμένος κατά 40% – 60% σε σύγκριση με σήμερα.


Σχολιάστε εδώ