Σειρά ντοκιμαντέρ «Οι Πρόσφυγες για τους Πρόσφυγες»

Σειρά ντοκιμαντέρ «Οι Πρόσφυγες για τους Πρόσφυγες»

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων προβάλλει κάθε Δευτέρα στις 23:00, τη σειρά ντοκιμαντέρ «Οι Πρόσφυγες για τους Πρόσφυγες». Πρόκειται για περισσότερα από 45 ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, που γυρίστηκαν πέρσι, στο πλαίσιο του καινοτόμου πρότζεκτ «Home New Home», στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιορδανία, τον Λίβανο και την Παλαιστί­νη, χώρες που υποδέχτηκαν το κύμα των προσφύγων από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, και άλλες περιοχές.

Τα ντοκιμαντέρ αυτά δημιουργήθηκαν από νέους ανθρώπους των χωρών υποδοχής και πρόσφυγες, οι περισσότεροι από τους οποίους πήραν για πρώτη φορά στα χέρια κάμερα, συ­χνά την κάμερα του τάμπλετ και του κινητού, αφού συμμετείχαν σε εντατικά σεμινάρια κινη­ματογραφικής αφήγησης από καταξιωμένους σκηνοθέτες και πανεπιστημιακούς. Ήδη προ­βάλλονται σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη και σε πόλεις της Ελλάδας, όπου έχουν κερδίσει βραβεία και, το σημαντικότερο, έχουν αγγίξει ένα ευρύ κοινό, προσφέροντας γνώση και συγκίνηση.

Η προβολή της σειράς, συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων. Πλήθος κόσμου στηρίζει αυτήν την προσπάθεια, εκφράζοντας την αλ­ληλεγγύη του στην προσπάθεια των προσφύγων να αναδείξουν, με δημιουργικό τρόπο, τα βιώματα και τις αγωνίες τους. Την ερχόμενη Δευτέρα, θα προβληθεί από τον Τηλεοπτικό Σταθμό το 8ο επεισόδιο της σειράς, που περιλαμβάνει τις ταινίες Ugarit, Ξένες Αγκαλιές και Stand By Me.

«Οι Πρόσφυγες για τους Πρόσφυγες»

Κάθε Δευτέρα στις 23:00, στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.


Σχολιάστε εδώ